Rick Engelkes over miljoenenschuld: ‘Ik heb slapeloze nachten’

Rick heeft slapeloze nachten
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Rick Engelkes wordt ervan beschuldigd dat zijn bedrijf ten onrechte 3,7 miljoen euro coronasteun heeft ontvangen, iets wat hij terug zou moeten betalen. Het geeft de theaterproducent slapeloze nachten. ,,Het doet wel iets met je.”

Rick Engelkes richtte zijn bedrijf Waterfront Entertainment op om een musical over Willem van Oranje te maken. Door het coronavirus kon dat niet doorgaan en de musical werd in de pauzestand gezet. Rick ontving in die tijd ruim 4,3 miljoen euro aan coronasteun. Later bleek echter dat de musical nooit is gerepeteerd en het theater in Delft waar de musical opgevoerd zou worden, is nooit gebouwd.

3,7 miljoen

Het Fonds Podiumkunsten, dat de regeling namens de overheid uitvoert, heeft geconstateerd dat er 3,7 miljoen euro is toegekend ‘waarvoor geen grond is gevonden’. Dat bedrag zou de theaterproducent dan ook terug moeten betalen. De 700.000 euro is wel terecht uitbetaald. Dit bedrag is bedoeld om onder anderen decorbouwers en tekstschrijvers te compenseren.

Rick mag inhoudelijk niets over de situatie zeggen, maar vertelt wel dat het einde in zicht is. ,,Ik weet alleen nog niet of de uitslag positief is”, legt hij in gesprek met weekblad Story uit. ,,Maar het doet wel iets met je. Het gaat over mijn levenswerk.”

Slapeloze nachten

De theaterproducent is al bijna tien jaar bezig om de musical over het leven van Willem van Oranje op de planken te brengen, maar die droom lijkt steeds verder weg. ,,Dan komt het wel voor dat je slapeloze nachten hebt. Over het algemeen ben ik een redelijk goeie slaper, maar hier heb ik wel wakker van gelegen.”

Tags

RICK ENGELKES

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck