Rico Verhoeven: “Ik ben in mijn eentje bij de McDonald’s zo vijftig euro kwijt”

Door: Tanja Brouwer
20-12-2017

Twee Big Macs, een paar McChickens, een cheeseburger, een gewone hamburger en soms ook nog kipnuggets. Dat eet Rico Verhoeven in één keer bij de McDonald’s. In zijn eentje is hij soms wel vijftig euro kwijt.

Kip

Zelf geniet hij hier van, maar zijn trainer is er wat minder blij mee, vertelt hij tegen de Volkskrant. Die ziet het gelijk als Verhoeven zich niet aan het strenge dieet heeft gehouden. Eigenlijk zou hij drie keer per dag grote hoeveelheden kip, groente en rijst moeten eten.

Gelukkig gelden de strenge regels over eten voornamelijk in de maanden voor een belangrijke wedstrijd, zoals de van 9 december. De rest van de tijd is het soepeler. Rico probeert ook niet teveel wedstrijden te hebben voor zijn familie. “Ik ben nogal kort aan de kar”, vertelt hij aan de krant. “Mijn dochter van 6 voelt me perfect aan. Die zegt: ‘Maakt niet uit papa, ik weet dat je moet boksen.’ Dan zit ik met tranen in mijn ogen. Ze weet hoe ze me moet raken.”

Opleiding

Dat zijn gezin al veel op heeft gegeven voor de bokscarrière van Rico is duidelijk. Zijn vriendin Jacky heeft haar eigen baan en opleiding opgezegd zodat Rico zich volledig op het kickboksen kon richten. “Ze begrijpt wat ervoor nodig is. Ik voelde in 2013 dat ik kans had op het wereldkampioenschap. We waren jong, hadden een kind en geen geld voor het kinderdagverblijf, Jacky had twee banen om de boel draaiende te houden. Het wereldkampioenschap zou onze levens kunnen veranderen. Er hing een cheque aan van 250 duizend euro. Maar om dat doel te bereiken, hadden we Jacky thuis nodig.’

Meer DenD

Privacy instellingen

DenD.nl neemt je privacy serieus en daarom kun je zelf instellen welke gegevens je tijdens het bezoek aan onze website achterlaat.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen