Rieu ‘heeft niets van doen’ met Village People

Door: DitjesDatjes
06-07-2019

MAASTRICHT – André Rieu maalt niet om de dreigende taal die Village People zaterdag heeft geuit. De Limburgse violist “heeft helemaal niks van doen” met de Amerikaanse discogroep, zegt zijn zoon Pierre tegen BuzzE.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Discoklassiekers als YMCA en In The Navy knallen dezer dagen avond na avond over het Vrijthof in Maastricht tijdens de jaarlijkse concertreeks van Rieu. Te gast is echter niet Village People, maar Kings of Disco. Verwarring alom, zeker nu Village People dreigt met juridische stappen tegen Rieu, die zijn gasten niet aan zou mogen kondigen als Village People.

“Wij zijn ons er zeer van bewust dat we ze niet Village People mogen noemen”, zegt Pierre Rieu. “Dat doen we ook nergens, dan zouden we in grote problemen komen.” Village People en Kings of Disco liggen volgens Pierre met elkaar in de clinch over het gebruik van de naam van de Amerikaanse discogroep. “Village People dat is nu nog één iemand. Die is zijn eigen groep nog aan het formeren. Met de mensen die nu bij ons staan, Kings of Disco, hebben wij een jaar geleden al contact gehad en vastgelegd wat we gaan doen.”

Vriethof People

In Kings of Disco zitten twee mannen die in het verleden deel uitmaakten van Village People. “Ik geloof helemaal niet dat er een rechtszaak naar ons komt. Hooguit tussen de man die zich nu nog Village People noemt en Kings of Disco. Maar daar hebben wij niets mee van doen, wij zijn van de muziek.”

De gastartiesten zijn een regelrecht succes tijdens de Vrijthof-concerten van Rieu, die nog tot eind van de maand plaatsvinden. “Het dak gaat eraf als zij opkomen.” André heeft een creatieve oplossing bedacht om de band aan te kondigen. “Hij heeft het gewoon over de Vriethof People.”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD