Rifka Lodeizen wint derde Gouden Kalf voor Judas

Door: DitjesDatjes
04-10-2019

Rifka Lodeizen heeft vrijdagavond haar derde Gouden Kalf in de wacht gesleept. Zij kreeg de prijs voor haar hoofdrol in het RTL-drama Judas, de verfilming van het gelijknamige boek van Astrid Holleeder over haar relatie met broer Willem.

Lodeizen had al twee beeldjes in de kast staan. Zij won in 2009 het Gouden Kalf voor beste actrice voor Kan door huid heen, waarin zij een zwaar getraumatiseerde vrouw speelde. Drie jaar later kreeg Lodeizen het beeldje voor haar hoofdrol in de NPO-serie Overspel, waarin zij een bedrogen vrouw speelde.

Andere genomineerden in de categorie Beste Actrice Televisiedrama waren Marit van Bohemen (Judas) en Leny Breederveld (De Luizenmoeder).

Lodeizen prees in haar speech de cast van Judas en droeg haar prijs op aan Astrid Holleeder en haar zus Sonja “en alle bange bange zussen en moeders en vriendinnen. Want angst is niet alleen een raadgever, maar ook een kracht”. Lodeizen noemde Astrid ‘de krachtigste vrouw die ik ooit heb ontmoet’.

Lodeizen: “Mensen hebben me vaak gevraagd of ik bang was in deze rol. Ik ben altijd bang dat ik het niet kan of iemand teleurstel. Het is gewoon doodeng om iets te maken. Ik ben bang om te verliezen, maar ook te winnen, want dan moet ik hier staan.”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD

Privacy instellingen

DenD.nl neemt je privacy serieus en daarom kun je zelf instellen welke gegevens je tijdens het bezoek aan onze website achterlaat.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen