Riley Keough geraakt door biopic over grootvader Elvis

Door: DitjesDatjes
21-05-2022

Riley Keough, de kleindochter van de legendarische Elvis Presley, heeft gehuild bij het zien van de nieuwe film die regisseur Baz Luhrmann over haar grootvader heeft gemaakt. Dat vertelde de dochter van Lisa Marie Presley aan entertainmentsite Variety tijdens het filmfestival van Cannes, waar deze week ook haar eigen regiedebuut War Pony te zien is.

“Het was een heel emotionele ervaring. Het is heel intens om naar te kijken als het over je eigen familie gaat”, vertelde de 32-jarige Keough, die de biopic over haar grootvader vooraf al mocht bekijken. “Ik begon binnen vijf minuten te huilen en stopte daar niet meer mee. Er zijn veel familie- en generatietrauma’s begonnen in de periode die ook in de film te zien is.”

De jonge regisseur en actrice vertelde ook dat Luhrman voor hij aan zijn speelfilm begon uitgebreid met haar, haar moeder en oma Priscilla Presley heeft gesproken. De familie gaf de regisseur ook toegang tot Graceland, het landgoed in Memphis waar Elvis woonde. Verder hebben ze geen bemoeienis gehad met de film, zegt Keough. “Uiteindelijk gaan wij Baz Luhrmann niet vertellen hoe hij een film moet maken.”

In Elvis vertelt Luhrmann (The Great Gatsby) het verhaal van wereldster Elvis Presley gezien door de ogen van Colonel Tom Parker, een Nederlander die eigenlijk Dries van Kuik heette. Hij ontdekte Elvis en was jarenlang zijn manager. De film beslaat ongeveer de twintig jaar na zijn doorbraak, midden jaren 50. Hoofdrollen zijn voor Austin Butler (Elvis) en Tom Hanks (Parker). De film gaat op donderdag 23 juni wereldwijd in première.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD