Rita Moreno verdedigt bekritiseerde In the Heights-componist

Door: DitjesDatjes
16-06-2021

Rita Moreno is dinsdag opgekomen voor Lin-Manuel Miranda. De componist werd afgelopen week bekritiseerd omdat er in de film In the Heights geen goede afspiegeling van de Afro-Latino bevolking zou zitten. Miranda maakte de muziek en de teksten voor de originele musical uit 2008 en werkte mee aan de film die vanaf 1 juli in Nederland te zien is.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

In the Heights toont drie dagen in het leven van de leden van een latinogemeenschap in New York. In de film zouden volgens criticasters te weinig acteurs van kleur zitten. Moreno (89), wiens documentaire ook mede door Miranda werd geproduceerd, wond zich in The Late Show erg op over de kritiek. “Je lijkt het nooit goed te kunnen doen.” Volgens de Puerto Ricaanse Oscarwinnares is Miranda bij uitstek de man die de waarden van latino’s en Puerto Ricanen naar Amerika heeft overgebracht. “Ik had dat niet gekund. Lin-Manuel heeft dat wel en zelfs helemaal alleen gedaan.”

De actrice vindt dat mensen zich er niet zo druk over moeten maken. “Kunnen mensen niet even wachten en het gewoon laten gaan? We hebben alle kleuren in Puerto Rico, zo is het nu eenmaal. Ze vallen echt de verkeerde persoon aan.”

Dinsdag reageerde Miranda zelf al op de commotie die was ontstaan. “Toen ik In the Heights schreef, voelde ik mij niet gezien”, stelt Miranda, die zelf van Puerto Ricaanse komaf is. “Ik heb de afgelopen twintig jaar gevochten om ervoor te zorgen dat onze gemeenschap gezien zou worden. Ik lees nu de discussies van latino’s met een donkere huidskleur die zichzelf niet terugzien in de film. Daar hebben we niet genoeg aan gedacht.”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD