Ritje op struisvogel bezorgt Gerard Joling bakken kritiek

Gerard Joling
Door: Tanja Brouwer
12-01-2018

Gerard Joling postte gister een foto op Instagram waarop te zien is dat hij op een struisvogel zit. Hij bedoelde het grappig, maar veel volgers konden er niet om lachen.

Gieren

“Gister bij de struisvogel farm geweest op Curaçao, wat worden de dieren hier goed verzorgd! Leuke circusact, het is toch om te gieren #gerardjoling #curacao”, luidt de tekst bij de foto.

De reacties van veel mensen zijn heftig, maar duidelijk: “Trieste actie… Om te gieren noemt hij het ook nog?! Enige wat om te lachen is, zijn je te witte tanden, waarmee je nare neplach nog “faker” wordt”, schrijft iemand. Andere negatieve reacties zijn: “Zal die struisvogel dit ook een gieren actie vinden?? Arm beest… valt mij echt van je tegen, totaal respectloos naar dat beest toe om er met minstens 85/90kg op zn rug tegaan zitten…”, “Dit is niet goed te praten, dat soort boerderijen gebruiken dieren voor exploitatie redenen. Niet om ze te helpen of een goed leven te geven. Shame on you” en “Dierenmishandeling”. 

Natuurlijk zijn er ook veel volgers die de kritiek maar overdreven vinden. Zij beweren dat struisvogels hele sterke dieren zijn, en dat ze het gewicht van Gerard best aankunnen.

Ondanks de ophef en kritiek heeft de zanger de foto nog niet verwijderd van zijn Instagramaccount. Ook heeft hij niet gereageerd op alle ophef.

Alles uit DenD

Privacy instellingen

DenD.nl neemt je privacy serieus en daarom kun je zelf instellen welke gegevens je tijdens het bezoek aan onze website achterlaat.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen