Rob de Nijs denkt nog altijd aan afblazen laatste show

Rob de Nijs
Door: Charlotte Wijnen
03-08-2021

Rob de Nijs twijfelt nog steeds of zijn laatste show wel door kan gaan. Hij weet niet of hij nog wel moet optreden voor publiek. ,,Iedereen zegt dat ik nog kan zingen, maar dan denk ik: ja, maar nu de rest nog.”

Laatste show

Ondanks zijn ziekte van Parkinston, wil Rob de Nijs heel graag nog één keertje zingen voor publiek. Hij heeft aanstaande november in Antwerpen zijn laatste show gepland. Maar elke dag worstelt hij met de gedachte of hij het wel door moet laten gaan. ,,Je weet het nooit voordat je dat hebt uitgeprobeerd”, zegt Rob op NPO Radio 5.

Hij zegt alle mensen te hebben ingeschakeld die hem kunnen helpen om het waar te maken. ,,Van kno-artsen tot noem maar op. Die zorgen dat mijn conditie goed blijft ondanks alle rare virussen die er rondwaren. Dus ja, meer kan ik niet doen.”

Moeilijke beslissing

Toch weet hij niet of het hem wel gaat lukken. Hij denkt er iedere dag aan om zijn laatste show af te blazen. ,,Het is heel moeilijk, want ik ben degene die het uiteindelijk moet beslissen. Ik ben degene die op een gegeven moment moet zeggen: het gaat door of niet”, vertelt Rob.

Met die beslissing heeft hij veel moeite. ,,Iedereen zegt: ‘je kan het nog’ en ‘ik heb je een paar noten horen zingen en die waren erg mooi’, dan denk ik: ja, maar nu de rest nog.”

Meer DenD