Rob de Nijs en Ernst Daniël Smid zingen voor oprichting ParkinsonNL

ParkinsonNL
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Met een prachtige song De muziek gaat altijd door markeren Rob de Nijs en Ernst Daniël Smid het moment van oprichting van de stichting ParkinsonNL.

De twee zangers namen het aangrijpende liedje op met ondersteuning van onder andere Anita Meijer, Berget Lewis, Coosje Smid en Jim Bakkum. De tekst werd geschreven door Han Kooreneef.

Meer dan 50.000 Nederlanders hebben momenteel de hersenziekte, die niet dodelijk is maar die van enorme invloed is op de kwaliteit van het leven.

Neuroloog Bas Bloem, een van de oprichters van ParkinsonNL, verwacht dat de komende 10 jaar er medicijnen komen die de ziekte aanvallen. Er is volgens hem veel geld nodig om onderzoek te doen naar behandelmethoden en nieuwe medicijnen.

De ziekte van Parkinson is geen dodelijke ziekte, maar wel een chronisch progressieve aandoening. Parkinson is momenteel nog ongeneeslijk en schrijdt langzaam voort. De levensverwachting van parkinsonpatiënten is gemiddeld twee jaar korter dan die van mensen zonder de ziekte.

Voor zangers Rob de Nijs en Ernst Daniël Smid zijn de gevolgen van de ziekte ingrijpend. Toch zijn ze beide nog actief. Smid staat zelfs nog op het toneel met de voorstelling SMELT en Rob de Nijs treedt later dit jaar op in Antwerpen met de show ’t Is mooi geweest.

In het liedje zingt De Nijs ook over de angst van een artiest: ,,Ik voel iets wat ik niet wil voelen, een diepe angst voor lege stoelen…”

Wat de oorzaak is van de ziekte van Parkinson is, weet neuroloog Blue niet. Mogelijk heeft het iets te maken met giftige stoffen, zoals pesticiden, in de omgeving. Dat zou volgen Bloem misschien ook verklaren dat de ziekte vaker voorkomt bij boeren.

Tags

Anita MeijerBas BloemBerget LewisErnst Daniël SmidHan KooreneefParkinsonNLZiekte van parkinson

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie