Rob de Nijs moet op de centen letten

Rob de Nijs
Door: Charlotte Wijnen
06-05-2021

Ongelooflijke financiële tegenvaller voor Rob de Nijs: vanwege corona werd zijn gehele tour afgelast. De zanger was vroeger niet bepaald spaarzaam en moet zuinig leven als hij zijn zoontje nog een erfenis gunt.

Rob had grootse plannen: nog één keer een theatertournee doen om afscheid te nemen van zijn fans. Maar corona gooide roet in het eten, meldt weekblad Story. Een financiële tegenvaller, en Rob maakt zich nou druk om de erfenis van zijn zoontje Julius.

‘Kan ik niet’

De kans dat er nog een tour gaat komen, acht de zanger steeds kleiner. ,,Willen wel, kunnen is de grote vraag”, vertelt hij in een interview met Trouw. De vraag is of Rob nog wel energie genoeg heeft. Zijn Parkinson eist veel van zijn energie. ,,Zoals het nu is, zou ik zeggen: dat kan ik niet.”

Hoewel de zanger al bijna zestig jaar in het vak zit, is hij niet de miljonair die veel jongere collega’s zoals André Hazes, Tino Martin en Marco Borsato wel zijn. En het geld dat hij dan wel verdiende, gaf hij uit als water. Nou komt Rob erachter dat hij toch wel graag een erfenis voor zijn zoontje wil hebben.

Eén dag miljonair

Dus leven Rob en zijn vrouw Henriëtte erg zuinig. ,,Toen corona kwam, dacht ik wel: had ik nou maar wat rustiger aan gedaan. Ik ben in mijn leven geloof ik één dag miljonair geweest; toen de zon opkwam, was de belastingdienst alweer langs geweest”, vertelt hij in Trouw.

De afgelopen tijd is Rob op zoek gegaan naar andere manieren om de financiële toekomst van zijn zoontje veilig te stellen, meldt Story. ,,Er zijn wat projectjes waarover ik nog niet veel kan vertellen, maar die er wel voor gaan zorgen dat mijn jongste zoontje goed te eten krijg en leuke dingen kan doen.”

Frustratie

Naast geld is er nog een ander verschil tussen Rob en zangers als André Hazes en Marco Borsato. Volgens Rob werd hij niet omarmd door het Nederlandse volk en bij zijn collega’s gebeurde dit wel. ,,Het zit kennelijk niet in me om een Hazes of Borsato te zijn.”

Meer DenD