Rob Goossens: ‘Eva Jinek gooide Famke Louise bewust voor de leeuwen’

Eva Jinek
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Eva Steins

Rob Goossens is van mening dat Eva Jinek er bewust voor koos een onwetende Famke Louise te ‘gebruiken’ in haar talkshow. Toen Famke uitgenodigd werd bij Jinek om te praten over haar #ikdoenietmeermee-statement zakte ze finaal door de mand. Iets wat Jinek volgens Goossens al lang zag aankomen, maar niet tegenhield omwille van de kijkcijfers.

‘Ik heb super veel respect voor corona’ stamelde Famke tijdens de veelbesproken uitzending van Jinek. Hiermee zette de zangeres zichzelf niet bepaald in een positief daglicht. Het was overduidelijk dat Famke veel te weinig afwist van het onderwerp en bij Jinek tekende voor haar eigen ondergang. De vraag luidde direct: had niemand haar kunnen behoeden?

Smeekbede

Famke’s voormalige manager Ali B. zag de donkere wolk al hangen. Ook al vertegenwoordigde hij Famke op dat moment niet meer als manager, heeft hij haar proberen te behouden voor de reputatieschade die haar te wachten stond. In de nieuwe documentaire over Famke’s leven verklaart Ali dat hij er alles aan deed om haar te stoppen.

Toen Famke haar telefoon niet opnam keerde Ali zich zelfs tot Eva Jinek, en smeekte haar om Famke te sparen.

,,Toen ik hoorde dat Famke bij Eva Jinek ging zitten, maakte ik me wel zorgen. Ik heb toen op alle mogelijke manieren om contact proberen te zoeken met Famke. Vlak voor de uitzending, toen ze me niet terugbelde, heb ik Eva Jinek zelf gebeld. Ik heb haar redactie gevraagd of ze haar alsjeblieft willen sparen.”

LEES OOK:

SCHOKKEND: Video laat zien hoe ex Famke Louise hard slaat

Kijkcijfers

Tv-kenner Rob Goossens vindt dat er veel te wijten is aan Eva Jinek zelf. Hij stelt in de Telegraaf-podcast dat Jinek er bewust voor koos Famke uit te nodigen, terwijl zij al wist dat Famke zichzelf niet zou kunnen verdedigen. Goossens is van mening dat Jinek haar in bescherming tegen zichzelf had moeten nemen.

,,Het feit dat Ali gebeld heeft met Eva en haar programma om te waarschuwen dat dit misgaat, dat werpt toch weer een extra schaduw op hoe de redactie geopereerd heeft. We weten allemaal hoe het gaat met zo’n optreden. Er is altijd een voorgesprekje en toen moet al duidelijk zijn geweest dat Famke Louise helemaal geen teksten had.”

Volgens Rob had Eva Famke toen in bescherming moeten nemen.

,,En dan is er iemand die heel dichtbij haar staat, die tot de week ervoor haar manager was, die extra had gewaarschuwd en dan gaan ze tóch door met het voornemen om haar daar neer te zetten, met alle schade van dien.”

Goossens denkt dat Famke ‘gebruikt’ is als een lokaas voor kijkers.

,,Het ergste in haar carrière tot nu toe is die backlash van dat Jinek-optreden. Dat had dus voorkomen kunnen worden als er iemand op de redactie was geweest die had gezegd: ‘Dan maar 300.000 kijkers minder, maar we gaan niet zo’n meisje voor de bus gooien dat geen flauw idee heeft wat ze aan het doen is.’”

Tags

ALI BFAMKE LOUISEJINEKROB GOOSSENS

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck