Rob Kemps biecht op: ‘Ik zing inderdaad niet zelf’

Rob zingt niet
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Er gaan al jaren geruchten rond dat Rob Kemps zijn liedjes bij Snollebollekes niet zélf zingt. Of dat waar is? Rob geeft voor het eerst antwoord. ,,Ik zing niet zelf de platen in”, biecht hij op.

Geruchten dat de feest-act van Rob Kemps uit playbacken en meebrullen bestaat, gaan al lange tijd. Waar hij in het begin van zijn carrière niets fout kon doen, doen er de laatste tijd steeds meer verhalen over hem de ronde; hij zou liedjes van zijn act Snollebollekes door iemand anders in laten zingen.

‘Grote fout’

Zo legde Patrick Kicken onlangs in zijn Spreekbuis-column uit dat de stem van Snollebollekes de bedenker van de act is, en dat is niet Rob Kemps. Het gaat om Jurjen Gofers, oud-radiocollega van Patrick. Hij maakte voor carnaval in 2013 een plaat die aansloeg, maar waar hij niet zelf mee wilde optreden: Vrouwkes. ,,Er was zoveel vraag naar dat er een act omheen verzonnen moest worden”, schreef Patrick.

Toen kwam Rob om de hoek kijken. ,,En daar werd een grote fout gemaakt: in plaats van dit gewoon eerlijk erbij te zeggen werd overal de suggestie gewekt dat Rob Kemps de stem op die platen van Snollebollekes is, de zanger van de act. Maar dat is hij helemaal niet.”

‘Ik kan niet zingen’

Wat is hier nou van waar? Rob Kemps geeft voor het eerst antwoord op de geruchten. ,,Ik heb vanaf het begin gezegd: ik ben niet knap, ik kan niet dansen, ook niet zingen, maar ik breek wel de tent af. Daar heb ik nooit een geheim van gemaakt”, zegt hij in gesprek met weekblad Privé.

Bij de eerste nummers zongen Jurjen en Rob samen, maar al snel kwamen ze erachter dat dat niet goed klonk. ,,Daarom besloten we bij latere platen om Jurjen daar als lead-stem bovenop te leggen”, legt Rob uit. Jurjen zingt de platen in en Rob neemt de live-optredens voor zijn rekening. ,,En ik treed natuurlijk op met een orkestband. Maar met alle respect, dat doet iedere feestartiest.”

‘Jurjen is de stem’

Volgens Rob is dat heel normaal in zijn genre. ,,In ons genre, van De Gebroeders Ko tot Stef Ekkel, maakt iedereen daar gebruik van. Waarom? Omdat we niet kunnen zingen.” Wat hij doet tijdens live-optredens? Dan zingt hij mee met het nummer, legt hij uit. ,,Bij ons is het als volgt: Jurjen is de stem en met het optreden doe ik het zelf en is het een mix van ons beiden, samen met anderen.”

Zelf ziet hij het niet als een probleem dat hij zijn nummers niet zelf inzingt. ,,Het interesseert verder niemand. Dat denk ik oprecht. Ik snap gewoon heel het probleem niet.”

Tags

ROB KEMPSSNOLLEBOLLEKES

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck