Rob de Nijs maakt zich zorgen om nalatenschap

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

Rob de Nijs maakt de balans op. Steeds vaker denkt de 76-jarige artiest over wat er gebeurt als hij er niet meer is.

Nalatenschap

Hoewel Rob nog in goede gezondheid is, en nog niet moet denken aan stoppen met optreden, denkt hij de laatste tijd steeds vaker aan de dood. Dat vertelt hij aan Weekend. Vooral over zijn nalatenschap maakt hij zich zorgen. Kunnen zijn drie zoons en vrouw wel financieel voor zichzelf zorgen?

Zijn jongste zoontje is pas zes jaar oud, en zijn oudste twee zijn 35 en 32 jaar oud. Hen kreeg hij samen met zijn ex-vrouw Belinda Meuldijk. Eén van die zoons heeft autisme, en was daardoor altijd een zorgenkindje. “Komt het allemaal goed als ik er niet meer ben? Hoe gaan ze het redden. Is er genoeg geld over?”,  vraagt Rob zichzelf hardop af. Ook vraagt de artiest zich af of het nodig is om de laatste jaren van zijn leven door te werken om te zorgen dat zijn gezin er ook na zijn dood warmpjes bijzit. “Het zijn allemaal dingen waar ik mee bezig ben. Ik ben een vader en mijn voornaamste rol is niet zanger, maar vader zijn in dit leven.”

Optimist

Als hij verder kijkt naar zijn bewogen leven heeft hij nergens spijt van. Zelfs op zijn scheiding van Belinda, waarmee hij 23 jaar samen is geweest, kijkt hij positief op terug. “We hielden niet meer van elkaar zoals dat hoort als je met elkaar bent. Ik heb iemand ontmoet met wie dat tot op heden wel zo is, en dat is heerlijk. Mensen staan altijd klaar met commentaar. Ik heb altijd een rotsvast geloof gehad dat die tijd over zou gaan en dat het weer goed zou komen. Ik ben een rasoptimist wat dat betreft.” Ook zijn geloof in Jezus helpt Rob om positief naar het leven te kijken: “In mijn jeugd was ik heel gelovig, en dat is nog steeds zo. Ik haal daar heel veel kracht uit en dat is iets wat ik niet loslaat.”

Tags

GELDROB DE NIJSZONEN

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck