Grote zorgen om vrouw Rob de Nijs

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Molly Baas

Op een dag die eigenlijk voor de liefde bedoeld is, 14 februari, vreesde zanger Rob de Nijs voor het leven van zijn vrouw Henriëtte Koetschruiter, met wie hij een zoontje van 6 heeft. Met gillende sirenes werd ‘Jet’ afgevoerd naar het ziekenhuis en nog steeds leven beiden met een ,,banger hart”.

Het leeftijdsverschil van 29 jaar tussen de twee heeft nooit uitgemaakt, ondanks de kritiek. Maar hun liefde bleek sterker dan alles van buitenaf en werd tien jaar geleden verzegeld met een huwelijk en twee jaar later hun zoontje Julius. Jet en Rob waren super gelukkig en trots met de komst van hun kind, na meerdere miskramen en acht IVF-behandelingen. Dat het gezien Rob’s leeftijd voor de hand lag dat Jet op een dag zonder hem verder zou moeten, werd algemeen aangenomen, maar sinds een tijdje is het maar de vraag of het uiteindelijk Rob zal zijn die alleen achterblijft met Julius.

112 gebeld

In februari moest er in allerijl een concert worden afgeblazen omdat Jet met spoed naar het ziekenhuis was gebracht. Rob vertelt aan het blad Privé: ,,Ze was al langer erg vermoeid en had moeite met allerlei klussen, maar wat er drie maanden geleden gebeurde, zagen we niet aankomen. Midden in de nacht werd ze wakker met ademhalingsklachten. Ik schrok me rot toen ze zei dat ik 112 maar moest gaan bellen. Jet had enkele dagen eerder een hartkatheterisatie gehad en daar was iets misgegaan.”

Rob vertelt aan Privé dat het er verschrikkelijk uitzag. Het bleek een bloeding onder de huid te zijn. In het ziekenhuis kregen Rob en zijn vrouw eindelijk de antwoorden op hun prangende vragen. Jet bleek een spasme te hebben dat haar kansslagader beïnvloedt. Daardoor lijkt het alsof deze is dichtgeslibd. De cardiologen vonden het moeilijk om te bepalen wat er precies met Jet aan de hand was, omdat haar klacht per dag verschilde en ook helemaal weg kon zijn.

Een vernauwde of dichtgeslibde kransslagader, een aftakking van van de hoofdslagader van het hart, kan zowel redelijk onschuldige als zeer ernstige gevolgen hebben, variërend van een drukkend gevoel op de borst en pijn in de nek, arm of rug, tot kortademigheid en in het ergste geval zelfs een hartstilstand.

Ogen geopend

,,En dan kan het zomaar ineens over zijn!” Zegt Rob. ,,Daar moet ik niet eens aan denken. Verschrikkelijk! Jets spoedopname in het ziekenhuis heeft mijn ogen weer eens extra geopend. Ze moet goed uitrusten en ik zorg ervoor dat ze ook daadwerkelijk voldoende slaapt. Alleen op die manier kan ze er weer tegenaan. Het was flink schrikken, maar we zijn twee positieve mensen, die er altijd voor gaan. En zij dan het liefst nog heel wat jaren meer dan ik.”

Zijn grootste angst

Eerder overlijden dan zijn vrouw is Robs grootste angst. Gezien hun leeftijd zou zij degene zijn die het langst bij hun kindje blijft, maar de toekomst blijkt toch onvoorspelbaar. Eerder zei Rob tegen Privé: ,,Natuurlijk weet ik dat ik hem geen dertig jaar zal zien worden, maar met die gedachte heb ik vrede, omdat ik Jet zo gelukkig heb gemaakt met hem. Haar grootste wens was het moederschap en die wens is vervuld.

Rob weet dat de kans klein is dat hij Julius vader ziet vader. En ook is de vader-zoonband anders omdat hij al wat ouder is. Zo gaan ze er niet zo vaak met z’n tweetjes op uit en kan hij niet met zijn zoon voetballen. Zijn grote hoop is dat Julius tijdens zijn pubertijd een vriendin krijgt, zodat hij hem toch nog samen met een meisje ziet.

Tags

ROB DE NIJS

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie