Rob van Someren schoot vol door winnen Gouden RadioRing

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Rob van Someren schoot donderdagavond “oprecht even vol” toen hij hoorde dat zijn Radio 10-programma Somertijd werd bekroond met de Gouden RadioRing. “Omdat ik ongelofelijk blij ben voor de mensen met wie ik dat programma iedere dag mag maken”, zei Van Someren vanuit zijn vakantieadres in Kaapstad tegen het ANP.

Van Someren was donderdagavond de grote winnaar bij de uitreiking van de radioprijzen. Ook de RadioRing Beste Presentator ging namelijk naar de 59-jarige presentator. “Ik weet niet of ik de beste ben”, aldus Van Someren. “Maar ik ben er wel eentje met een lange adem.”

De radio-dj vindt het jammer dat hij niet aanwezig kon zijn bij de uitreiking van de Gouden RadioRing in Hilversum. Zijn vakantie was al “heel erg ver van tevoren” gepland. Het lijkt oneerbiedig, dat is zeker niet de bedoeling, maar het kwam ongelukkig uit.” Het toeval wil dat Van Someren vrijdag het vliegtuig terug naar Nederland pakt. “We zijn de koffers aan het inpakken.”

Volgens Van Someren bepalen zijn luisteraars de houdbaarheidsdatum van zijn programma. “Zolang de luisteraars iets leuk vinden, dan schuift die houdbaarheidsdatum op. Op het moment dat dat ophoudt, dan is het klaar.” Als het aan Van Someren ligt gaat hij sowieso nog wel even door met radio maken. “Ik kan nog wel even mee.”

Van Someren won de Gouden RadioRing ook al in 2013. Toen was Somertijd nog te horen bij Radio Veronica.

Eerder op de avond werd ook de RadioRing Beste Podcast uitgereikt. Die was voor de podcast F1 Aan Tafel, die Mattie Valk presenteert. Naast de juryprijzen werden ook De Marconi Award voor Aanstormend Talent werd gewonnen door Nordin Besling (FunX). NPO Radio 1 won de Marconi Award voor Beste Zender. Giel Beelen mocht in december vorig jaar al de Marconi Oeuvre Award in ontvangst nemen.

 

BuzzE

 

 

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie