Rob Verlinden: ,,Zorgen om zieke Nico Zwinkels”

Klusjesman is ernstig ziek
Door: Matthieu Slee
30-12-2021

Rob Verlinden en Nico Zwinkels (het bekende duo van Eigen Huis & Tuin, zagen elkaar onlangs weer. Tuinman Rob maakt zich zorgen om zijn vroegere collega, die ernstig ziek is. Zo bericht weekblad Party

Ooit waren ze als duo ‘wereldberoemd’ in Nederland. In de jaren negentig kende werkelijk iedereen Rob Verlinden en Nico Zwinkels. Tuinman Rob Verlinden leverde vanaf 1993 leuke tuintips en Nico Zwinkels was de handige klusser. In 2004 werd het duo vervangen door (de jongere) Lodewijk Hoekstra en Thomas Verhoef. Naar de slotaflevering van het immens populaire duo, op de vroege zaterdagavond, keken maar liefst 677.000 mensen. 

Een vlucht
Rob en Nico zouden het succes continueren bij concurrent SBS6, maar de klusjesman raakte in opspraak na beschuldigingen over ‘ongewenst gedrag’. Nico heeft dat altijd met klem ontkend: ,,Ik ben er ingeluisd. Ze hebben bewust geprobeerd mij kapot te maken.” Toch zag SBS af van de samenwerking. Collega Rob bleef in beeld, maar Nico en zijn vrouw Ineke vertrokken naar Spanje, waar ze vijftien jaar zouden blijven. Ineke vertelde daar later over: ,,We zijn naar Spanje gevlucht, mooier kan ik het niet maken. Het was een vlucht.”

Vreselijke ziekte
Onlangs zochten Rob en Nico elkaar weer op. In weekblad Party vertelt Rob Verlinden daarover: ,,Het was ouderwets gezellig. Maar ineens zei Nico tegen me: ‘Rob, ik heb slecht nieuws’. Nico heeft al twintig chemokuren ondergaan en zegt dat hij keihard knokt om de vreselijke ziekte te overwinnen. Ik ben helemaal van aangedaan. Vreselijk. Ik heb er geen andere woorden voor. Ik weet dat Nico een knokker is, dus ik ga maar van het goede uit.”

Meer DenD