Robèrt: ‘Mijn vrouw houdt niet van showbizz’

Robert Beckhoven

Sinds Robèrt van Beckhoven jurylid is in Heel Holland Bakt wordt hij overal op straat herkend. Een flinke verandering voor de Brabander zelf, maar ook voor zijn vrouw en vijf kinderen. 

Kinderen pochen niet

De bakker heeft twee kinderen uit zijn eerste huwelijk met zijn ex-vrouw Patty en drie met zijn huidige vrouw Pirjo. Die drie zitten allemaal op school en hebben aan hun klasgenootjes verteld dat hun vader een bekende Nederlander is. ,,Die konden het niet geloven”, zegt Robèrt tegen weekblad Weekend. ,,Mijn kinderen hebben het er normaal gesproken ook niet over. Ze lopen niet te pochen dat hun vader bekend is.” Maar nu klasgenoten van de kinderen van Robèrt het weten, merkte zijn dochter verschil. Ze gingen haar anders behandelen. ,,Ik vind niet dat kinderen om mij vriendjes moeten worden met mijn kinderen.” Toch waren er volgens de bakker wel een aantal die opeens graag met zijn dochter wilden afspreken. ,,Mijn kinderen houden dat dan ook af, dat hoef ik ze niet te zeggen. Ze snappen heel goed hoe dat werkt.”

Geen showbizz

De vrouw van Robèrt runt samen met haar man de bakkerij in Brabant. Ook zij merkt natuurlijk dat haar man een bekende Nederlander is geworden, maar zelf verschijnt ze nooit op televisie. ,,Mijn vrouw houdt niet van de showbizz”, zegt de bakker. ,,Maar ik geniet ervan.”