Rod Stewart veegt in tv-uitzending live vloer aan met regering

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

De Schotse zanger Rod Stewart heeft live op tv de vloer aangeveegd met de Britse conservatieve regering. Dat deed hij donderdag in een programma van de commerciële zender Sky News. In het programma kwamen mensen aan het woord over de erbarmelijke situatie waarin ze verkeren.

Vooral de problemen in de gezondheidszorg kwamen aan bod. Stewart, bekend van hits als Sailing, I Don’t Wanna Talk About It en Maggie May, belde naar de studio toen hij verhalen hoorde van mensen die geen scan konden krijgen, terwijl het vermoeden bestaat dat ze kanker hebben. “In al die jaren in dit land heb ik het nog nooit zo erg gezien”, zei hij boos over de situatie in de zorg. “Verander die verdomde regering.”

“Ik ben zelf lange tijd Tory geweest”, vertelde hij de kijkers over zijn politieke voorkeur voor de Conservatieven. “Maar ik vind dat deze regering nu moet aftreden en Labour moet laten regeren.”

Wachttijden

De 78-jarige zanger streed zelf de afgelopen jaren tegen kanker. Hij bood aan om tien tot twintig scans te betalen voor patiënten die mogelijk kanker hebben, maar die niet onderzocht kunnen worden. “Er gaan mensen dood omdat ze geen scan krijgen”, zei Stewart.

De wachttijden voor medische zorg zijn historisch hoog in Groot-Brittannië. Daar komt nog bij dat er veel sociale onvrede is en er in veel sectoren gestaakt wordt voor betere arbeidsvoorwaarden. Ook werknemers van de National Health Service (NHS) staken en een akkoord met de Britse regering lijkt verder weg dan ooit.

 

BuzzE

 

 

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie