Roddelpraat verliest rechtszaak tegen John de Mol

Roddelpraat bijt in het stof
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

De rechter heeft vandaag uitspraak gedaan in de rechtszaak van John de Mol tegen Roddelpraat. Volgens John de Mol hebben Dennis Schouten en Jan Roos onjuiste uitspraken gedaan over de familie De Mol. De rechter heeft bepaald dat Dennis en Jan een schadevergoeding van 5000 euro aan John moeten betalen.

De mannen van Roddelpraat zijn door John de Mol voor de rechter gesleept. In april vorig jaar hebben Dennis en Jan in een uitzending van Roddelpraat beweerd dat de familie De Mol 5000 euro zou hebben betaald aan getuigen in de mishandelingszaak die Shima Kaes tegen Johnny de Mol had aangespannen. John de Mol eiste een rectificatie.

27.500 euro

Dennis en Jan hebben deze uitspraken gerectificeerd, maar toch is John een bodemprocedure gestart. Hij eiste 27.500 euro schadevergoeding van beiden. Vandaag heeft de rechter uitspraak gedaan.

Hoewel de Roddelpraat-presentatoren beweerden ‘bewijs’ te hebben voor de betaling aan getuigen, is de rechtbank van mening dat de twee hun uitlatingen onvoldoende hebben onderbouwd met stukken of verklaringen.

‘We verliezen altijd’

De rechter bepaalde dat er inbreuk is gemaakt op de persoonlijke levenssfeer van John de Mol en daarom heeft hij recht op een schadevergoeding. De rechter vindt 27.500 euro, het bedrag dat werd geëist door John, te hoog. Dennis en Jan moeten John nu 5.000 euro schadevergoeding betalen.

Jan Roos laat op Roddelpraat weten dat de uitspraak geen verrassing was. ,,Omdat ik geen enkele vertrouwen heb in de rechterlijke macht in dit land. Vrouw Justitia heeft haar blinddoek al erg lang aan de kapstok gehangen”, aldus Jan. ,,We verliezen, want we verliezen altijd.”

Tags

JOHN DE MOLRODDELPRAAT

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck