Roelof Hemmen presenteert na zes jaar weer het journaal

Roelof Hemmen terug op tv
Door: Charlotte Wijnen
01-08-2022

Roelof Hemmen verliet zes jaar geleden de televisie definitief voor radio. Toch blijkt die beslissing niet helemaal definitief te zijn, want inmiddels presenteert hij het journaal weer.

Roelof Hemmen vertrok in 2016 bij RTL Nieuws. Hij vroeg zijn ontslag aan omdat hij meer tijd wilde vrijmaken voor onder andere zijn radiowerk. ,,We gaan uit elkaar. Het moet. Want anders word ik een uitgebluste praatpop”, schreef hij in zijn column.

Abrupt einde

In juni 2020 volgde hij Henk Blok op als nieuwslezer van de 538 Ochtendshow met Frank Dane. Maar toen bekend werd dat Frank Dame en zijn team plaats moesten maken voor collega Wietze de Jager en Klaas van Eerden, hield het ook plotseling op voor Roelof.

,,Elke ochtend de 538 Ochtendshow maken was geweldig”, schreef hij bij een foto van het team. ,,Ik ben trots dat ik anderhalf jaar van dit gezelschap deel mocht uitmaken. Het avontuur eindigde te vroeg en tamelijk bruut. Gelukkig gaan we binnenkort met z’n allen barbecuen. En een wijntje drinken. Of drie.”

Toch weer gekozen voor het journaal

Na het abrupte vertrek bij de radio, heeft Roelof er toch weer voor gekozen om het journaal te presenteren. Inmiddels presenteert hij RTL Z Nieuws waarin hij het het laatste nieuws uit binnen- en buitenland bespreekt.

Meer DenD