Roelvink maakt nummer over wijnproeven en geniet van imitaties

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Dries Roelvink is met zijn wijnproeverijen op social media de laatste tijd razendpopulair. In deze filmpjes proeft Dries (nogal theatraal) een wijntje op het terras of in het restaurant. Reden genoeg voor de zanger om de studio in te duiken en een nummer te maken gebaseerd op zijn inmiddels bekende uitroep “fantastico”, die hij in de filmpjes doet wanneer een wijntje goed in de smaak valt.

In gesprek met het ANP vertelt de volkszanger dat hij eigenlijk al bijna dertig jaar op deze manier wijn proeft. “Het was alleen nog nooit iemand opgevallen. Mensen met wie ik vaker eet, weten dat ik dat ongeveer zo doe”, aldus Dries. Volgens de zanger was het zijn jongste zoon Donny – die met hem meeging op vakantie naar Marbella – die hem zo zag proeven en dit vervolgens op Instagram deelde, waarna het balletje is gaan rollen.

De manier van proeven werd een hit, getuige de vele filmpjes van mensen die Dries nadoen met het proeven van wijn of zelfs andere drankjes. De zanger zit daar naar eigen zeggen “zo van te genieten”. “Sommigen hebben ook echt de juiste blik, de zonnebril, het kijken naar het glas, het ruiken en nog eens het etiket lezen; fantastisch”, lacht Dries.

Bal gehakt

Het nummer Fantastico, dat maandag verschijnt, heeft Dries samen met De Bankzitters gemaakt. “Het zijn vier frisse jongens, het was meteen lachen toen ik ze via Facetime ontmoette”, herinnert de zanger zich. “Ze waren ook overenthousiast toen ze gevraagd werden om mee te doen. Ze zeiden ‘op die trein gaan we springen’.”

De leukste reactie op zijn wijnproeverijen komt volgens Dries van ober Alvaro, die op het bekendste filmpje met 18 miljoen views te zien is. De zanger zegt dat hij hem na zijn vakantie op Marbella nog een aantal berichten had gestuurd. “‘Dries, Ik ben beroemd! Iedereen wil mijn wijn proeven en met me op de foto’, zegt hij dan”, aldus Dries.

Naar eigen zeggen blijft de Amsterdammer op deze manier wijnproeven, maar zal hij hier “zo nu en dan” misschien nog een filmpje van delen. “Het is echt iets dat viral is gegaan, maar het moet ook weer een keer wat anders worden.” Een winters vervolg met glühwein komt er waarschijnlijk niet, maar misschien dat Dries dan wel iets gaat doen met zijn beroemde gehaktballenrecept. “Iedere woensdag maak ik gehakt, een echt Jordanees oma’s balletje, en daar krijg ik op Facebook heel veel reacties op. Misschien dat ik van de winter daar iets mee ga doen.”

 

BuzzE

 

 

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie