Roemeense Margareta beleefde ‘saaie’ verjaardag

Door: DitjesDatjes
27-03-2020

De verjaardag van Margareta van Roemenië was dit jaar anders dan in voorgaande jaren. ‘Ik vier mijn verjaardag in zorgen en verwarring, en zonder mensen om mij heen’, aldus het hoofd van het koningshuis en ‘bewaarder van de kroon’. Die werd donderdag 71 jaar, maar feestelijkheden en publieke optredens bleven vanwege het coronavirus achterwege.

Tekst gaat verder onder advertentie

“Ik weet hoe saai een dag kan zijn als je thuis moet blijven, geïsoleerd in een afgesloten ruimte. Maar het is duidelijk dat dit het beste is dat eenieder kan doen voor zijn medeburgers en zichzelf”, aldus Margareta, die in Roemenië ook voorzitter is van het Rode Kruis. “Volg het medisch advies op dat we krijgen via televisie en internet. Onze toekomst hebben we zelf in de hand.”

In een vlog dat ze ter gelegenheid van haar verjaardag plaatste, vertelde ze geïnspireerd te zijn door en onder de indruk te zijn van acties die het publiek in zwaar getroffen landen als Italië en Spanje onderneemt om elkaar te helpen of een hart onder de riem te steken. In eigen land ziet ze ook voorbeelden. “De komende dagen zal ik proberen zoveel mogelijk te weten te komen over wat mensen doen om eenzaamheid en verwarring te bestrijden. Ik zal bij u terugkomen om te vertellen wat ik heb geleerd”.

Margareta is dagelijks in contact met de medewerkers van zowel het Rode Kruis als haar stichting die met name eenzaamheid bij ouderen probeert te voorkomen. Ook daarover zal ze binnenkort meer vertellen.

 

BUZZR

 

 

Meer DenD