Roger Waters: wat Israël doet, gaat onze verbeelding te boven

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Roger Waters heeft het moeilijk met de oorlog tussen Israël en Hamas. Dat zei de Pink Floyd-ster, die zich in het verleden al vaker uitsprak over het Israëlisch-Palestijnse conflict, onlangs in gesprek met de Turkse omroep TRT. Over het aanhoudende geweld, zegt de 80-jarige zanger dat wat “Israël doet, onze verbeelding te boven gaat”.

“Dat komt doordat je jezelf onmogelijk in hun situatie kunt verplaatsen”, vervolgde hij. “Die moeders, vaders en hun kinderen. Die 2,3 miljoen mensen, van wie er nu een stuk minder zijn. Mensen in Gaza die, week in week uit, door F-16’s vanuit de lucht worden gebombardeerd. Het lukt je niet om je ook maar voor even in te leven.”

Waters valt over de houding van verschillende wereldleiders. “En dat het dan wordt toegejuicht door het machtigste land ter wereld is walgelijk en onvoorstelbaar”, doelde de artiest op het regeringsstandpunt van de Verenigde Staten. “En Trudeau, die juicht het ook toe. Wat is er mis met al deze mensen? Hoe kunnen ze dat nu doen? Hoe kunnen ze nog steeds proberen om de Israeli’s als slachtoffers neer te zetten?”

Door zijn uitlatingen over de oorlog in het Midden-Oosten kreeg de Brit in het verleden vaak kritiek. In juni van dit jaar nog gaf de Amerikaanse regering een verklaring af waarin Waters een antisemiet werd genoemd. Dit was een reactie op het dragen van een naziachtig uniform tijdens een concert in Berlijn eind mei. De zanger noemde die actie zelf “een duidelijk statement tegen fascisme”.

 

BuzzE

 

 

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck