Rogier failliet na scheiding Frank? ‘Hij heeft nergens recht op’

Rogier Smit
Door: Eva Steins
24-02-2021

De breuk van Frank en Rogier is definitief door de kerk. De scheidingspapieren liggen op tafel en de financiële zaken worden geregeld. Laat daar nou nét een vervelende verrassing voor Rogier bijzitten. ,,Hij is enorm geschrokken”…

Frank en Rogier zijn na een hoop gedoe uit elkaar. Eerder liet Frank weten dat Rogier’s onstuimige gedrag hem bijna de kop kostte. ,,Het was al sinds de zomer niet meer gezellig thuis. Vrienden bleven ook weg. Ik ben een oude man en dacht: heb ik nou zo hard gewerkt om deze ellende in mijn huis te hebben”, vertelt Frank aan Weekend.

Geschrokken

Frank, die naar eigen zeggen de schaapjes al vroeg op het droge had, maakt zich weinig zorgen om de financiële afhandeling van de breuk. In tegenstelling tot Rogier, die verwachtte dat het vermogen braaf door tweeën gedeeld zou worden.

Dat zit echter anders dan Rogier had verwacht, vertelt Frank. ,,Nee, natuurlijk zijn we niet in gemeenschap van goederen getrouwd! Je denkt toch niet dat ik gek ben? Je hebt daar keihard voor gewerkt, wie weet holt iemand de volgende dag wel naar een ander.”

Vervelend voor Rogier, die niet wist wat hem te wachten stond. ,,Alleen, Rogier wist niet dat hij nergens recht op had. Hij had er nooit naar gevraagd en is enorm geschrokken toen hij navraag bij de notaris ging doen hoe de situatie ervoor stond bij een scheiding”, vertelt Frank.

Alimentatie

Echter wist Frank heel goed hoe de zaken ervoor stonden. ,,Ik zei, ‘Ja jongen, bij jou in de familie is dat allemaal niet zo geregeld, maar bij ons in de familie trouwen we niet in gemeenschap van goederen. Wij trouwen met onze eigen spullen.”

Ook partneralimentatie zit er voor Rogier niet in.,,Waarom zou ik, hij verdient toch zijn eigen geld?”, zegt Frank daarover.

Meer DenD