Rogier openhartig over ziekte: ‘Allemaal kale plekken’

Rogier Smit
Door: DitjesenDatjes
29-11-2019

Vanaf het moment dat Rogier Smit op televisie was te zien werd erover gespeculeerd: wat is er toch met zijn haar? Kijkers dachten dat hij een pruik draagt. Nu vertelt Rogier zelf over zijn haar.

Auto-immuunziekte

Rogier heeft een wilde haarbos, waar hij erg trots op is. Helaas is dat voor hem niet vanzelfsprekend, ook niet toen hij jonger was. Hij blijkt namelijk een ziekte te hebben waardoor zijn haar niet goed kan groeien. ,,Tien jaar geleden kreeg ik op mijn hoofd spontaan een paar kale plekjes”, zegt hij tegen weekblad Privé. ,,Ik ben naar de dokter gegaan en na uitgebreid onderzoek kreeg ik te horen dat ik leed aan alopecia areata, een auto-immuunziekte die ervoor zorgt dat de haarwortelzakjes ontstoken raken, waardoor de haargroei wordt belemmerd.”

Extensions

Gelukkig is het een goedaardige aandoening en zal de gezondheid van Rogier er niet onder lijden, maar natuurlijk zijn kale plekken niet leuk. ,,De specialist heeft me er wel bij verteld dat de klachten ook kunnen uitbreiden. Op verloop van de ziekte is geen peil te trekken.” De dokter had ook goed nieuws: de vorm die Rogier heeft is licht en het lijkt al gestabiliseerd. ,,Kort nadat ik te horen had gekregen wat er met mijn hoofdhaar aan de hand was, heb ik haar-extensions genomen waarmee ik de kale plekken camoufleer.” Hoewel de volle bos van Rogier dus niet puur natuur is, zoals veel kijkers al dachten, wil Rogier wel benadrukken dat veel wél zijn eigen haar is. ,,Negentig procent van mijn kapsel is puur natuur.” 

Meer DenD