Rogier vreest voor ‘risicopatiënt’ Frank

Rogier Smit
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

Het leven van Frank en Rogier staat net zoals dat van veel Nederlanders op z’n kop nu ze het huis niet zomaar meer uit kunnen door het coronavirus. Vooral Rogier is bang voor het virus, niet voor zichzelf maar voor Frank. Hij valt met zijn 74 jaar namelijk in een risicogroep.

‘Geen enkel risico’

,,Frank is natuurlijk wat ouder maar hij heeft ook al een paar jaar hartklachten”, vertelt Rogier aan weekblad Story. ,,Wij nemen geen enkel risico, ik moet er niet aan denken dat hij ziek wordt.” Daarom komen zij voorlopig even niet buiten, vertelt Rogier. ,,Er komt even niemand meer in de buurt.”

Geen afstand in supermarkt

Naast de zorgen voor Frank, heeft Rogier nog meer mensen om vooruit te kijken. Zijn ouders leven namelijk nog en zijn ook angstig voor het virus. ,,Mijn moeder is een jaar jonger dan Frank, mijn vader is alweer 81. Ik had van de week mijn moeder aan de lijn. Helemaal in paniek. Mijn vader had keelpijn en een kuchje, normaal gesproken heeft hij nooit iets. Gelukkig bleek er niets ernstigs aan de hand.”
Hoewel de twee vooral thuis zitten, moeten er soms toch boodschappen gedaan worden en dat is volgens Rogier helemaal niet makkelijk, want veel mensen houden zich niet aan de 1.5 meter afstand. ,,Dit gaat toch niet goed zo?”

Tags

CORONAFRANKLEEFTIJDROGIERZORGEN

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck