Romy Monteiro presenteert Junior Songfestival

The Bodyguard voorlopig laatste musical Romy Monteiro.
Door: Caroline Vlietstra
07-06-2017

Het nationale Junior Songfestival keert na een jaar afwezigheid terug op televisie. Vorig jaar was de nieuwe opzet van de talentenjacht voor kinderen alleen online te zien. Romy Monteiro neemt de presentatie over van Jan Smit, kondigde de AVROTROS woensdag aan.

Op basis van twee halve finales en een finale op zondag 16 september kiest een jury de Nederlandse inzending voor het Junior Eurovisie Songfestival dat dit jaar in Georgië plaatsvindt. Er zijn zes acts, blijkt uit een video die woensdag op de website van de publieke kinderzender Zapp verscheen.

Liedjesfestijn

Romy Monteiro vindt het een eer dat ze het liedjesfestijn gaat presenteren: “Het is een jubileumjaar: Junior Songfestival bestaat vijftien jaar en komt na een jaar van afwezigheid terug op televisie. De afgelopen jaren bleek het festival al een ware springplank voor jonge zangtalenten. En de jongens en meiden die we dit jaar in de halve finales zien zijn ook stuk voor stuk veelbelovende talenten.”

Bekende deelnemers van het Junior Songfestival zijn OG3NE, zij deden dit jaar mee met het Eurovisie Songfestival. Ook anderen zijn nog steeds actief in de muziekindustrie, zoals Ralf Mackenbach, Rachel Traets, Mainstreet, de tweeling Mylène & Rosanne en het groepje KISSES van vorig jaar. Oud-deelnemers Shalisa en Femke zijn tegenwoordig te zien in een Disney-serie en Gaia Aikman (2007) speelt nu de hoofdrol in musical The Lion King.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD