Rossanna Kluivert gaat het wéér flikken

Rossana
Door: Molly Baas
23-05-2018

Rossanna Kluivert (45) is voor de tweede keer getroffen door kanker. Vijf jaar geleden kreeg de voetbalvrouw al lymfeklierkanker, maar nu zal ze opnieuw moeten vechten voor haar leven omdat er borstkanker is geconstateerd bij haar.
Ze gaat het gevecht zeker wel aan: ,,Ik ga het wéér flikken,” zegt Rossanna tegen het blad Weekend.

Steun en toeverlaat

De wanhoop zat er wel in bij de familie Kluivert, twee keer in vijf jaar kanker hebben is niet niks. Rosanna was vijf jaar geleden bang dat ze dood zou aan. ,,Ik was zo bang. Niet voor mezelf, maar voor mijn kinderen. Hoe moet je je kinderen vertellen dat hun moeder kanker heeft en dat het niet duidelijk is of ik het zou redden?!” 
Gelukkig heeft Rosanna haar steun en toeverlaat Patrick Kluivert aan haar zijde: ,,Patrick heeft zich de afgelopen twee jaar echt volledig weggecijferd. Wat dat betreft ben ik echt verwend. Hij was er altijd voor me. Elk bezoekje aan het ziekenhuis ging hij mee. Daarvoor moet alles wijken.” 

Het noodlot

Rossanna verklaarde eerder dat zij een vorm van kanker heeft die jaren kan sluimeren, het kan heel lang goed gaan. Het kan ook zelfs nooit meer terugkomen. Maar er kan ook een moment komen dat het weer opkomt, waar dan ook in haar lichaam. Daar wilde Rosanna echter niet aan denken. ,,Het leven is te mooi om angstig te zijn voor wat misschien nooit gaat komen.” 
Bij haar laatste bezoek aan het Rotterdamse ziekenhuis, bleek haar nachtmerrie realiteit te worden.

Haar zoon Nino laat weten dat de familie vooruit blijft kijken en altijd positief zal blijven voor Rosanna. Zelf voegde ze toe dat ze ,,Het wéér gaat flikken!”.

Meer DenD