Rossana beweert: ‘Alles is in scène gezet!’

Rossana Kluivert
Door: Tanja Brouwer
06-12-2019

Sinds Rossana vorige week negatief in het nieuws kwam nadat haar honden-foundation in Opgelicht?! was te zien slaap ze slecht, maar vooral is ze boos. Aan weekblad Privé vertelt ze dat zij degene is die opgelicht is, en dat alles in het programma in scène was gezet.

Eenzijdig beeld

In Opgelicht?! kwamen verschillende lokale inwoners van Curaçao aan het woord die beweerden geen idee te hebben waar het Kluivert Dog Rescue Center kwam te staan en of het überhaupt wel gebouwd ging worden. Een van de personen in beeld is Mirjan Seppenwoolde, van Rescue Paws Curacao. En met haar heeft Rossana een erg vervelend verleden. De voetbalvrouw werkte toen de stichting van haar werd opgezet samen met Mirjan. ,,Al snel ontdekten we dat zij lokale donaties wegsluisde naar haar privérekening”, vertelt Rossana nu. ,,Laat nou uitgerekend deze vrouw een podium krijgen bij Opgelicht?! Er is bewust een eenzijdig beeld geschetst door het programma.”

 

Scène

Rossana heeft het idee dat veel in scene is gezet, dus dat er een heel verkeerd beeld is gegeven van de werkelijke situatie. Zoals bijvoorbeeld het moment dat blijkt dat de dierenambulance defect is. Een vrouw, volgens Rossana een goede vriendin van Mirjan, vindt een gewonde puppy op straat. Zij wil de dierenambulance bellen die van de stichting van Rossana is, maar op de website staat geen nummer. ,,Allemaal in scene gezet want iedereen weet dat je de gewonde hond vliegensvlug in een handdoek moet wikkelen en naar een dierenarts moet racen.”

Het programma heeft grote negatieve gevolgen voor Rossana. Veel mensen hebben hun donaties gestaakt en ook heeft Rossana het gevoel dat ze persoonlijk door het slijk getrokken is. Ze heeft advocaat Royce de Vries ingeschakeld. Hij wil een kort geding starten tegen het AvroTros-programma als er geen rectificatie plaatsvindt. 

 

Meer DenD

Privacy instellingen

DenD.nl neemt je privacy serieus en daarom kun je zelf instellen welke gegevens je tijdens het bezoek aan onze website achterlaat.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen