Rossana en De Vries stappen naar rechter

Rossana Kluivert
Door: Tanja Brouwer
18-12-2019

Meerdere keren hebben Rossana Kluivert en haar advocaat Royce de Vries gedreigd met een rechtszaak tegen het programma Opgelicht?! als er geen rectificatie komt. Nu duidelijk is dat de Avrotros niet van plan is excuus aan te bieden, voegen Rossana en De Vries daad bij het woord.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Marketing

,,Avrotros wil niet vrijwillig rectificeren en dus wij zijn genoodzaakt om deze stap te zetten”, laat Royce de Vries weten aan het AD. Eind november kwam het goede doel van Rossana ‘Dog Rescue Center Curaçao’ voor in een uitzending van Opgelicht?! Daarin werd laten zien dat het gedoneerde geld niet wordt gebruikt om honden te redden, maar vooral wordt besteed aan marketing en aan de huur van een winkelpand. En in plaats van honderden honden die Rossana naar eigen zeggen heeft gered, zou het om maar enkele tientallen gaan.

Rossana was na de uitzending woest en liet weten dat ze meerdere malen aan Avrotros had aangeboden in de uitzending meer te vertellen over het goede doel en waar het geld naartoe ging. Dit werd echter geweigerd. ,,oen hebben we een schriftelijke verklaring aan ze overhandigd, maar die hebben ze niet in de uitzending laten zien”, laat De Vries weten. ,,Er is een enorme waslijst aan fouten en onwaarheden die in de uitzending zijn te vinden, en we hebben correspondentie dat Opgelicht!? allesbehalve integer en journalistiek verantwoord heeft gehandeld. We zijn ervan overtuigd dat een rechter dat ook zal inzien.”

Donaties

Sinds het programma is uitgezonden merkt Rossana dat er minder donaties worden gedaan. ,,Die was voor ons uiteraard zeer schadelijk. Mensen zijn waarschijnlijk erg geschrokken en dat heeft grote gevolgen voor donaties en de goede naam van de stichting.” Rossana en De Vries willen er alles aan doen om duidelijk te maken dat Rossana met haar stichting de boel niet opgelicht.

Meer DenD