Rotterdam maatje te groot voor sympathiek Maastricht

Rotterdam
Door: Jos La Grande
30-08-2019

Het is Rotterdam geworden. Meer dan 40 landen komen volgend jaar naar de havenstad om daar te strijden voor Eurovisie2020.

De keuze van de NPO viel op Rotterdam en dus niet op Maastricht. Je zag het besluit van mijlenver aankomen, ondanks de sympathieke campagne die de stad uit het zuiden heeft gevoerd.

De overwinning van Rotterdam is logisch. Want het is 010 dat 100% Hollands is. Met de wereldhaven, de architectonische hoogstandjes, de goede bereikbaarheid en de Maas.

Bovendien, dat vergaten de Maastricht-fans: de faciliteiten van Rotterdam zijn gewoon beter. Rotterdam heeft een fantastische concerthal met Ahoy. Het MECC kan daar, met alle respect, niet aan tippen. Daar wordt trouwens volgend jaar flink verbouwd.

Rotterdam en de NPO kunnen aan de slag als Eurovisie dit ‘advies’ vanuit Nederland overnemen. Voor het gemeentebestuur oner leiding van burgemeester Aboutaleb biedt dit een geweldige kans om de stad als de motor van de Nederlandse economie op de internationale kaart te zetten.

Volgens Shula Rijxman van de NPO zijn Rotterdam en Ahoy, de locatie waar de halve finales op 12 en 14 mei en de finale op 16 mei plaatsvinden, uitermate geschikt. ,,Het is onze wens om een Eurovisiesongfestival te organiseren dat door heel Nederland wordt omarmd én waarmee we als Nederland een prachtig visitekaartje in Europa kunnen afgeven,” stelt ze.

,,We zijn blij dat we als publieke omroep nu écht samen met Rotterdam en Ahoy aan de slag kunnen om een uniek evenement te organiseren dat Nederland verbindt en inspireert. En als ondernemende en creatieve stad past Rotterdam daar perfect bij.”

 

Meer DenD