Roué Verveer hoeft niet op ‘hoogste treetje’

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

AMSTERDAM – Roué Verveer is niet bezig met status, succes of ranglijstjes. De beste comedian van Nederland zou hij dan ook niet willen zijn, zegt hij in een interview met het AD. “Ik wil de beste versie van mezelf zijn. Als ik dan nummer dertig ben: prima. Ik hoef niet op het hoogste treetje.”

De 45-jarige comedian, die vrijdag en zaterdag weer op het podium staat met Gabbers, droomde ook nooit van een uitverkochte Ziggo Dome. “Ik ben daar nooit mee bezig geweest. Als je vijf jaar geleden had gezegd dat ik uiteindelijk acht keer in de Ziggo Dome zou staan, had ik je keihard uitgelachen.” Volgens Roué was er “geen enkele aanwijzing” voor zijn succes. “Ik was nooit de belofte, nooit het grootste talent. Geen enkele krant heeft over mij geschreven dat ik de nieuwe comedyster was. Ik heb ook nooit een festival gewonnen. Ik moes alles zelf bereiken.”

Het publiek moest Roué “echt ontdekken”. “Als ik met mensen praat over wie ik de grote jongens in het vak vind, zeggen ze vaak: daar hoor jij toch ook bij? Maar dat zie ik niet zo. Ik ben gewoon iemand die naar het theater rijdt, grappen vertelt, napraat en naar huis gaat. Ik ontleen er geen status aan. Ik laat me ook niet gek maken.”

 

BuzzE

 

 

Tags

ROUÉ VERVEER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie