Roukens, Ali en Wu winnaars eerste Pan Asian Awards

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

In Capital C in Amsterdam zijn vrijdagavond voor de eerste keer de Pan Asian Awards uitgereikt. In de drie verschillende categorieën sleepten componist Joey Roukens, biomedisch ingenieur en modeontwerpster Dan Jing Wu en schrijver en journalist Haroon Ali een prijs in de wacht.

Roukens won de Pan Asian Award. De jury prijst de “enorm productieve componist”, die al op jonge leeftijd begon met het schrijven van muziek. Roukens is volgens de juryleden “een van de meest geliefde componisten van deze tijd, maar hij componeert tijdloos”.

In de categorie InnovAsian won Dan Jing Wu, die onder meer onderzoekt hoe het borstweefsel van borstkankerpatiënten van wie de borst(en) geamputeerd zijn, kan worden hersteld. Zij wordt geroemd als een “voorbeeldige innovator”, want “zij richt zich eerst op de mens en pas dan op de technologie.”

Haroon Ali kreeg de Rising Star Award voor opkomende talenten. De journalist won laatst nog een Tegel, de belangrijkste journalistieke prijs van Nederland, met zijn documentaire Het M-woord. “Hij is een rolmodel voor velen die hetzelfde meemaken, maar zichzelf niet kunnen en mogen zijn”, stelt de jury. “Zijn werk maakt erg veel los en wij zijn ervan overtuigd dat dit in de toekomst nog vaker gaat gebeuren.”

De Pan Asian Awards zijn georganiseerd door belangenorganisatie Pan Asian Collective (PAC), die zich inzet voor de representatie van Aziatische Nederlanders. Met de uitreiking wil PAC talenten met een Aziatisch-Nederlandse achtergrond in de spotlights zetten. In totaal waren dertig mensen genomineerd, verdeeld over de drie verschillende categorieën. De jury bestond uit parlementariër Mei Li Vos, schaatser Kai Verbij en digitaal strateeg en techcolumnist Ilyaz Nasrullah.

 

BuzzE

 

 

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck