Roxeanne als kind aan haar lot overgelaten door Rachel: ‘Naakt op de bank bij nudisten’

Door: Charlotte Wijnen
12-08-2022

Tijdens de eerste aflevering van Beste Zangers vertelde Roxeanne Hazes open over traumatische gebeurtenissen uit haar verleden. Dat ze al jaren geen contact meer heeft met Rachel, heeft te maken met het feit dat Roxeanne als kind aan haar lot is overgelaten.

Roxeanne Hazes stond gisteren centraal in het gloednieuwe seizoen van Beste Zangers. Het was een avond met een lach en een traan. Hoewel de aflevering vooral over muziek ging, vertelde Roxeanne ook openhartig over haar jeugd. En die was allesbehalve makkelijk.

‘Ineens naakt op de bank met een vreemde vader’

Roxeanne heeft een ‘nare vorm van heimwee’, die ze heeft opgelopen door trauma’s uit haar jeugd. Wanneer haar vader André Hazes moest optreden, bracht Rachel haar dochter onder bij vreemde gezinnen.

,,Ik moest altijd weg als mijn vader concerten gaf, dus bij een ander gezin”, vertelt Roxeanne. ,,In de laatste fase van zijn leven was dat gelukkig een heel leuk gezin, maar ik ben ook weleens bij gezinnen geweest waar dat minder leuk was. Zo zat ik ineens bij een gezin die naaktlopers waren: dan zat ik ineens naakt op de bank met een vader.”

Grootste klap toen André overleed

Maar de grootste klap kwam toen haar vader overleed. ,,En mijn moeder besloot om een boek te gaan schrijven. Toen heb ik mijn moeder negen maanden niet bij me gehad”, legt Roxeanne uit.

En dat heeft diepe wonden achtergelaten: juist op het moment dat ze haar moeder het hardst nodig had, was ze er niet. ,,Ik heb toen elke avond een foto van mijn vader en mijn moeder bij me gehad, en daar elke avond huilend tegen gesproken van: kom alsjeblieft terug. Ik heb daar gewoon een hele harde knauw van gehad.”

Roxeanne vertelt dat ze hierdoor voor de rest van haar leven is beschadigd. ,,Ik ben een volwassen vrouw, maar ik kan heel moeilijk alleen slapen. Dan krijg ik buikpijn en slaap ik niet. Ik heb me voorgenomen om me nooit meer zo te voelen.”

Meer DenD