Roxeanne diep gekwetst door documentaire André Hazes

Roxeanne Hazes
Door: Eva Steins
15-04-2021

Niet iedereen heeft genoten van de documentaire over André Hazes. Op Instagram laat Roxeanne weten dat zij absoluut niet heeft meegewerkt aan de vierdelige docuserie. Ook laat de zangeres weten diep gekwetst te zijn dat er privébeelden zonder haar toestemming uitgezonden zijn.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

André Hazes zou dit jaar zeventig jaar geworden zijn. Ter ere hiervan werd de documentaire ‘Kleine Jongen: het echte leven van André Hazes’ in het leven geroepen. De eerste aflevering werd gisteravond uitegzonden.

Privé

Op Instagram laat Roxeanne weten gekwetst te zijn door de documentaire. ,,

,,Ik laat mij zelden uit over familiezaken. Ik ben geen onderdeel van dat gesprek en heb mijn eigen leven en carrière. Maar ik voel me genoodzaakt mij nu uit te spreken over het volgende. Ik heb zojuist de eerste afleveringen van de nieuwe docureeks over mijn vader gezien. Ik werk niet mee aan deze reeks. Ik ben hier destijds voor benaderd en na een aantal gesprekken en het zien van een presentatie voelde het niet juist om hierin te verschijnen. Voor deze documentaire is gebruik gemaakt van privébeelden van ons gezin, waarvan ik bepaalde fragmenten nog nooit heb gezien. Aangezien ik niets anders van mijn vader heb dan herinneringen had ik deze beelden graag privé gehouden en op een zelfgekozen moment willen bekijken en aan mijn kind laten zien.”

Zelf gefilmd

In de serie zijn ook beelden te zien die Roxeanne zelf geschoten heeft met haar videocamera. Deze beelden werden zonder haar toestemming gebruikt.

,,In de intro van deze docureeks zitten ook beelden van de laatste fase van mijn vaders leven. Dit zijn beelden die ik met mijn (van hem gekregen) camcorder heb gefilmd en die voor mij ongelofelijk dierbaar zijn. Dit zijn één van de laatste gesprekken tussen hem en mij. Deze beelden liggen nu op straat. Dat doet extra veel pijn. Ik heb via mijn management aan beide producenten laten weten dat ik niet akkoord ga met het gebruik van privébeelden. Het kwetst me dat deze wens genegeerd is en dat dit in de komende afleveringen naar alle waarschijnlijkheid nog vaker gebeurt. Ik kan er eerlijk gezegd ook niet bij waarom een (publieke) omroep hierin mee gaat.”

Rachel

Roxeanne’s moeder, Rachel Hazes, werkte wel mee aan de documentaire. Roxeanne heeft al jaren geen contact met haar moeder, en laat zich daar nu voor het eerst over uit. ,,Aangezien ik teruglees dat ik niet aan de nieuwe docureeks mee zou werken, omdat ik geen contact met mijn moeder heb, wil ik hier heel duidelijk over zijn: Dit is geen ordinaire pesterij. Ik vind oprecht dat deze reeks, om vele redenen en op deze manier niet gemaakt had mogen worden en dat ik minimaal meebeslis over wat er met dit privémateriaal gebeurt.”

De dochter van Hazes sluit haar bericht helder af. ,,Ik zal er hierna geen aandacht meer aan geven. Ook zal ik hier in de toekomst geen vragen over beantwoorden. Ik eer mijn vader op mijn eigen manier en op mijn eigen momenten en zal dat in de toekomst ook met enorm veel liefde blijven doen.”

Meer DenD