Roxeanne Hazes brengt ode aan Sherida Spitse

Ode Rox aan Ajax speelster
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Roxeanne Hazes heeft een eerbetoon aan voetbalster Sherida Spitse uitgebracht. In de videoclip van haar nieuwe nummer Omdat je me ziet speelt de aanvoerster van Ajax zelf de hoofdrol. ,,Het verhaal van Sherida inspireert mij.”

In de videoclip is te zien hoe Sherida de reis heeft afgelegd om een topsporter te worden. De voetbalster heeft vaak moeten vechten voor haar plek, maar heeft nooit opgegeven. Omdat je me ziet is dan ook een ode aan Spitse, maar daarnaast vertoont de tekst veel vergelijkingen met Roxeanne’s eigen leven.

Ode

,,Voor ik eraan begon, dacht ik dat het anders dan anders zou zijn om een lied voor een ander te schrijven, maar naarmate ik meer over Sherida leerde, ging ik steeds meer van mezelf in haar herkennen. Eigenlijk slaat het hele nummer dus ook op mijzelf”, vertelt Roxeanne aan De Telegraaf.

Staande houden

Roxeanne weet naar eigen zeggen hoe het is om te moeten boksen voor een plekje in een mannenwereld. ,,En dat dat soms best ingewikkeld kan zijn”, legt ze uit. ,,Voor ik muziek maakte in mijn huidige genre, was ik het volksmeisje dat altijd het gevoel had dat ze op het verkeerde feestje stond. Dan werd ik geboekt en kreeg ik achteraf te horen: ’Oh, je kan zingen?!’ Er werd niet naar me gekeken als zangeres, maar als ’de dochter van’ of ’dat lekkere wijf’. Ik snap dus heel goed hoe dat wereldje werkt en dat het echt niet altijd makkelijk is om jezelf daarin staande te houden.”

Fender

De titel van het nummer slaat dan weer op Roxeanne’s zoon Fender. ,,Ik merk dat bij wat ik ook doe, ik denk: dit doe ik voor jou”, aldus Roxeanne. ,,Ik geef geen honderden shows per jaar, maar wel genoeg om te kunnen zeggen dat de ene leuker is dan de andere. Als er dan een niet zo leuke tussen zit, denk ik aan Fender. Een baan, het leven, relaties, niets is altijd alleen maar leuk. De kunst is om de leuke dingen eruit te pikken en er zelf een feestje van te maken. Dat wil ik hem meegeven. Hij weet wat ik doe en ik hoop dat hij heel trots op mij is. En ik hoop dat Sherida’s kindjes dat ook zo ervaren.”

Tags

ROXEANNE HAZES

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck