Roxeanne Hazes: ‘Hierom geef ik mijn achternaam niet door’

Roxeanne Hazes
Door: Eva Steins
03-11-2020

De familie Hazes is niet het beste voorbeeld van een harmonieuze familie. Al jaren zijn zij het middelpunt van moddergooien en vetes onderling. Nu onthult Roxeanne dat ook de band met haar overleden vader niet altijd koek en ei was.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Zestien jaar na het overlijden van volksheld André Hazes spreekt dochter Roxeanne over de periode die daarop volgde. Zij was elf jaar oud toen haar vader kwam te overlijden aan de gevolgen van een hartstilstand.

Rouw

Hoe was André Hazes als vader? Roxeanne doet een boekje open over haar jeugd, die niet altijd even makkelijk was.

,,Ik miste een pa die me corrigeerde, die zei: ‘Nou is het klaar,'” onthult Roxeanne in LINDA.meiden.

De periode na zijn overlijden waren enorm zwaar voor de kleine Roxeanne. Heel Nederland was in rouw toen Adré Hazes in 2004 overleed. ,,Dat gemis is heel groot en pijnlijk. Mijn vader is cultureel gezien zo’n begrip in Nederland dat ik nooit ben toegekomen aan rouwen.”

LEES OOK:

Droom Monique is ‘samenwonen’ met Roxeanne

Alcohol

Naar eigen zeggen heeft haar jeugd zijn sporen achtergelaten bij Roxeanne. ,,Ik heb te veel meegemaakt om te zeggen dat familie voor mij de wereld betekent”, legt ze uit.

Haar vaders drankprobleem gaf Roxeanne een onveilig gevoel, vertelt zij. ,,Het is geen geheim dat mijn vader dronk, ook in het bijzijn van mijn broertje en mij. Ik sliep altijd met een oog open, omdat ik me soms onveilig voelde als mijn vader had gedronken.”

Haar moeilijke jeugd leidde Roxeanne tot de beslissing om haar zoontje Fender niet de naam Hazes te laten dragen. Hij heeft de achternaam gekregen van haar vriend Erik.

Meer DenD