Roxeanne Hazes: ‘Ik drink niet waar mijn zoon bij is’

Roxeanne Hazes
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Behalve ouders die veel ruzie hadden, was de drankverslaving van haar vader een terugkerend probleem. Nu Roxeanne zelf een kind heeft wil ze het anders doen. ,,Ook al is het maar één wijntje”, legt Rox uit in de openhartige documentaire.

In de documentaire Kleine Jongen: Het Echte Leven Van André Hazes, gemaakt door AVROTROS, wordt het duidelijk dat Roxeanne te maken heeft met jeugdtrauma’s. Het afgelopen jaar heeft zij met behulp van een psycholoog veel dingen uit het verleden een plekje kunnen geven.

Therapie

In de coronaperiode kon de zangeres het geluk maar niet vinden, maar waar dat aan lag wist ze niet. ,,Ik woon fijn, ik heb een heel prettig gezin, mooi werk en financieel niks te klagen.” Op dat moment besloot ze een afspraak te maken met een psycholoog. ,,Van kinds af aan heb ik allerlei gevoelens opgekropt en dingen nooit echt verwerkt. En dat is wel nodig, want ik ben nu moeder en wil zoveel dingen anders doen.”

De zangeres vertelt openhartig wat er naar boven kwam in de sessies met de psycholoog, aldus weekblad Weekend. ,,Heel veel boosheid, maar vooral veel verdriet en onbegrip over dingen die vroeger zijn gebeurd,” legt Roxeanne uit.

Buikpijn

Het drankgebruik van haar vader heeft diepe wonden achtergelaten bij de zangeres. Als kind heeft ze meegemaakt wat drank met een mens kan doen, en zo’n ‘slecht’ voorbeeld wil zij niet zijn voor haar zoon Fender. ,,Ik heb er nog steeds moeite mee om te drinken als mijn kind thuis is, ook al is het maar één wijntje.”

Een heilige is de zangeres zeker niet, want volgens haarzelf kan ze ‘goed zuipen’. ,,Maar ik doe dat alleen als mijn zoon er niet is.”

Ruzies met haar verloofde Erik vermijdt Roxeanne ook zoveel mogelijk als Fender in de buurt is. ,,Als één van ons de stem gaat verheffen, krijg ik al buikpijn.” Roxeanne zegt dit vroeger al zo vaak meegemaakt te hebben, dat ze dat haar eigen kind nooit aan zou willen doen.

Kwaad bloed

Haar moeder Rachel Hazes heeft ook voor veel kwaad bloed gezorgd. Roxeanne heeft namelijk geen toestemming gegeven voor de documentaire waar haar moeder een grote rol in speelt. Zo had Rachel onder andere bepaalde beelden van haar overleden vader beschikbaar gesteld die Roxeanne nooit eerder gezien had. Moeder en dochter hebben een ingewikkelde relatie.

Tags

ANDRÉ HAZESKLEINE JONGENRACHEL HAZESROXEANNE HAZES

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck