Roxeanne Hazes lapt ‘moedermaffia’ aan haar laars

Door: DitjesDatjes
22-10-2018

Met de geboorte van een kindje gaat er voor nieuwbakken ouders een wereld open. Oók die van de betweterige ‘moedermaffia’ zo ontdekte Roxeanne Hazes, die in juli beviel van zoontje Fender. ,,Door al die adviezen had ik het gevoel dat we iets verkeerd deden…”

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Zoals veel stellen die een eerste kindje verwachten, las de dochter van de overleden volkszanger André Hazes alles wat los en vast zat over bevallen, opvoeden en baby’s met groeispurtjes. Maar de realiteit pakte anders uit…

,,Ik weet nog dat ik perse een moeder wilde worden die haar shit together had”, schrijft de zangeres, die haar gezinnetje stichtte met Erik Zwennes. ,,Zo’n moeder, die constant van die leuke kiekjes zou delen. Strak in mijn vel. Baby die er altijd flawless uitziet.”

,,Afleren!”

Behalve dan dat het delen van de leuke foto’s op haar Instagram-account vooral wél lukt, waren het de ongevraagde adviezen van anderen die Rox uit balans brachten. Ze schrijft over wat ze allemaal kreeg te horen: ,,Ja, maar mijn baby slaapt gewoon door”,  ,,Valt hij echt alleen in slaap op je arm? Afleren!” Of ,,Ben jij niet blij om lekker te gaan werken?”

View this post on Instagram

Amper drie en een halve maand geleden kwamen Erik en ik na een supersnelle bevalling thuis met een maxi-cosi en baby. Ik weet nog dat ik perse een moeder wilde worden die haar shit together had. Zo’n moeder, die constant van die leuke kiekjes zou delen. Strak in mijn vel. Baby die er altijd flawless uitziet. Ik heb eindeloos gelezen over opvoeden, slapen, hoe het zogenaamd zou moeten. Zoveel adviezen gekregen. “Ja, maar mijn baby slaapt gewoon door.” “Valt hij echt alleen in slaap op je arm? Afleren!” Of “Ben jij niet blij om lekker te gaan werken?” Ik veranderde in een moeder die het gevoel had dat we iets verkeerd deden en graag bij de rest wilde horen. Dus ik deelde ook mijn zogenaamde kennis over baby’s. Doodvermoeiend. Dat wilde ik veranderen. Want holy shit, wat gaat de tijd snel. Mijn knop sloeg ineens om. Er was niet veel voor nodig, behalve een flinke dosis realiteit. Ik ontken niet dat het hebben van een baby pittig is en dat ik Erik nog steeds een high-five geef wanneer Fender wel makkelijk in slaap valt. Maar wat ik vooral doe: Genieten van elk moment met hem. Als hij liever in onze armen ligt, dan in zijn eigen bedje. So be it! Als hij eindeloos wil brabbelen met ons, terwijl ik denk: “Ik heb nog 10 minuten om mezelf een beetje te fatsoeneren…” So fucking be it! Truth is, deze momenten en fases krijg ik nooit meer terug. Dus wanneer hij moe is en het liefst in mijn armen ligt of één van onze gezichten tegen de zijne aan nodig heeft om in slaap te vallen. Ik omarm het! Hij heeft me nodig. En als je mij vraagt of ik blij ben om straks weer op tour te gaan? In alle eerlijkheid: Ik ga mijn zoon verschrikkelijk erg missen. Wetende dat ik hem ‘s nachts weer ga zien, laat mijn hart sneller kloppen. Ik ben geboren om mama te zijn. Die taak doe ik het allerliefst. Op mijn manier en niet uit een boekje. En liefste @erikzwennes, jij bent alles wat ik hoopte dat je zal zijn en meer. Als papa en als verloofde. Ik ben ontzettend trots op ons. Ik liet me inspireren voor dit stukje door @romyboomsma. Iemand die ik bewonder. Puur omdat zij, zij is. ❤️

A post shared by 𝕯𝖔𝖈𝖍𝖙𝖊𝖗 𝕯𝖗𝖊 ⚡️ (@roxeannehazes) on

Doodvermoeiend

Roxeanne vertelt hoe onzeker ze daarvan werd: ,,Ik veranderde in een moeder die het gevoel had dat we iets verkeerd deden en graag bij de rest wilde horen. Dus ik deelde ook mijn zogenaamde kennis over baby’s. Doodvermoeiend.”

Ze geeft ruiterlijk toe dat ze niet bepaald aftelt om straks op tour te gaan. ,,In alle eerlijkheid: Ik ga mijn zoon verschrikkelijk erg missen. Wetende dat ik hem ‘s nachts weer ga zien, laat mijn hart sneller kloppen. Ik ben geboren om mama te zijn. Die taak doe ik het allerliefst.” Waarna ze nog maar eens benadrukt dat bemoeienis van anderen niet op prijs wordt gesteld: ,,Op mijn manier en niet uit een boekje.”

Meer DenD