Roxeanne Hazes schrijft nieuwe muziek over therapie en zelfliefde

Door: DitjesDatjes
25-06-2021

Roxeanne Hazes is in de muziek die zij op dit moment aan het schrijven is open over de therapie die zij heeft gevolgd en haar zoektocht naar zelfliefde. Dat vertelt de zangeres in een openhartig gesprek voor de podcast Frontrow die vrijdag is gepubliceerd.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

“Mijn vorige album ging erg over liefdesverdriet en hartenpijn”, stelt ze “Dat heb ik nu niet meer. Maar ik voel nog wel liefdesverdriet naar mijzelf toe. Ik merk dat ik nu schrijf over het vinden van zelfliefde en het afsluiten van bepaalde hoofdstukken in je leven. Ik ga best diep om op die plek te komen. Na een dag schrijven ben ik echt kapot.”

Hazes voelt de behoefte om deze reis die zij de afgelopen jaren heeft gemaakt heel bewust met haar publiek te delen, vertelt ze interviewer Ronald Ockhuysen. “Dit moet een therapeutisch album worden, over mijn reis door de therapiesessies en mijn eigen gedachtes en mijn leven. Het thema wordt ineens veel groter.”

Rugzakje met shit

De zangeres beklemtoont dat het fijn is dat zij niet standaard onderdeel uitmaakt van alle perikelen van de familie Hazes. “Dat is echt heel erg fijn. Ik ben een eigen persoon, ik maak eigen muziek, ik heb mijn eigen gezin. Ik focus heel erg op positiviteit en ben open over wat ik doormaak en probeer mensen daar verder in te helpen.” Zij hoopt ook het taboe op therapie te doorbreken. “Voordat ik in therapie ging dacht ik: moet ik nou alles gaan delen met een wildvreemde, waar begin ik, wat spannend! Maar ik vond het zo fijn om mijn hele rugzakje met shit en ellende bij iemand anders te droppen.”

Het is nog niet duidelijk wanneer het nieuwe album uitkomt. Roxeanne Hazes treedt in november en maart op tijdens de nieuwe serie Holland Zingt Hazes-concerten. De kaartverkoop voor deze twee series is gestart.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD