Roxeanne Hazes was aan het hallucineren: ‘Zag kind zweven’

Roxeanne Hazes zag kind zweven
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Roxeanne Hazes heeft samen met haar vriend Erik Zwennes een zoontje van drie, Fender. Maar omdat Fender vanaf zijn geboorte al slaapproblemen heeft, is het voor Roxeanne vaak lastig om overdag goed te kunnen functioneren. Soms gaat het zo ver dat ze gaat hallucineren. ,,Ik heb een kind zien zweven en dat is echt niet oké.”

Drie kwartier slaap

Slaapproblemen, iedereen heeft er wel eens last van. Maar Roxeanne Hazes heeft dit nu al drie jaar lang vanwege haar zoontje Fender. ,,Eigenlijk begon het al vrij snel na zijn geboorte. Hij huilde best veel ’s nachts en we hebben zelfs echt een lange periode meegemaakt waarin we drie kwartier sliepen”, legt Roxeanne uit in podcast ‘Yous & Yay & Roxeanne Hazes’.

Fender wordt diep in de nacht wakker en heeft dan last van zogenoemde ‘night terrors’. Hij schreeuwt het dan plotseling uit waarna Roxeanne hem probeert te kalmeren. ,,Het is heel eng als je ernaar kijkt. Hij zit dan met zijn ogen open alsof hij erbij is. Dan probeer ik hem eruit te halen maar dat lukt dus niet, want hij slaat echt om zich heen. Het is super zielig.”

‘Dat was echt heel eng’

De ‘night terrors’ van haar zoontje zorgen er ook voor dat Roxeanne last krijgt van slaapgebrek en daardoor niet meer goed kan functioneren. ,,Je houdt het een paar maanden vol en dan ga je hele gekke dingen zien. We hebben echt gehallucineerd en dat was heel erg eng. Ik heb een kind zien zweven en dat is echt niet oké.”

Maar naast het feit dat Fender veel wakker wordt ’s nachts, is hij ook elke dag vroeg wakker. ,,Bij ons is het altijd: wie gaat met hem eruit? Dat kan verschillen tussen kwart voor 5 en half 6. Dat is een beetje het ritme waar we in zitten.”

Gelukkig zijn er ook periodes dat haar zoontje wel goed slaapt. ,,Het zijn fases en dan slaapt hij weer goed”, aldus Roxeanne. ,,Het zijn allemaal fases en het komt ook wel goed. Net op het moment dat je denkt: ik trek het echt niet meer, dan komt het goed.”

Tags

hallucinerenHazesHazes familieRoxeanne Hazes

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie