Roxeanne Hazes zingt eerbetoon aan Sherida Spitse

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Roxeanne Hazes heeft vrijdag een eerbetoon aan voetbalster Sherida Spitse uitgebracht. De international en aanvoerster van Ajax speelt in de clip van het nummer ‘Omdat je me ziet’ zelf de hoofdrol.

“Jarenlang werd ik alleen gezien als de ‘dochter van’ en alleen geboekt als ‘Hazes-kids’. Op een gegeven moment heb ik bewust de keuze gemaakt om mijn eigen verhaal te gaan vertellen”, zegt Hazes. “Dat was eng, maar ik ben een eigen persoon en dat mogen mensen horen. Het verhaal van Sherida inspireert mij dan weer. Zij staat echt voor wat ze wil, en daar gaat het liedje Omdat je me ziet over.”

De clip waarin Spitse speelt, illustreert de reis die ze heeft afgelegd om topsporter te worden. De 33-jarige voetbalster heeft vaak moeten vechten voor haar plek, maar nooit opgegeven. “Het motiveert me om te vechten voor wat wij waard zijn en mij te blijven uitspreken hierover”, zegt Spitse over de strijd die vrouwen in de topsport nog steeds voeren en de ongelijkheid in vergelijking met de mannen. “Dat ben ik aan mezelf en alle meiden met een voetbaldroom verplicht.”

 

BuzzE

 

 

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck