Roxeanne over contact met Rachel: ‘Ik blijf het weigeren’

Rachel slecht voor mentale gezondheid Roxeanne
Door: Charlotte Wijnen
08-12-2022

Roxeanne heeft opnieuw een boekje opengedaan over het verbreken van het contact met haar familie. Het goedmaken met haar moeder Rachel is ze in ieder geval niet van plan. ,,Ik weiger om mensen in mijn leven te houden of te halen die geen goede invloed hebben op mijn mentale gezondheid.”

In de podcast ‘Effe Relativeren’ van Kaj Gorgels is Roxeanne open over de band met haar familie. ,,Het is geen geheim dat mijn familie nogal een gecompliceerd verhaal is in mijn geval”, vertelt ze eerlijk.

Mentale gezondheid

De zangeres heeft er mentaal veel last van gehad; het verbreken van het contact met haar moeder was dan ook niet voor niets. ,,Ik weiger gewoon om mensen in mijn leven te houden of te halen die geen goede invloed hebben op mijn mentale gezondheid. Dat kan ik me niet permitteren. En dat kan ik zeker niet mijn kind aandoen.”

Vooral haar zoon Fender wil ze beschermen; ze wil patronen doorbreken en negativiteit buiten de deur houden. ,,Om dat een halt toe te roepen. Tot hier en niet verder.”

‘Ik ga het anders doen’

Roxeanne wil haar kind anders opvoeden dan zij is opgevoed. Als kind werd er nooit naar haar geluisterd, iets waar ze nog altijd last van heeft. ,,Ik ga het anders doen. Ik ga wél luisteren”, zegt ze vastbesloten. Ze wil haar zoon meegeven dat hij zichzelf mag zijn en twee belangrijke kernwaarden. ,,Dat zijn simpele dingen: aandacht en liefde… In de breedste vorm.”

Meer DenD