Roxeanne slaat haar slag: Rachel moet inzage geven in stukken

Rox deelt tik uit aan Rachel
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

De rechter heeft uitspraak gedaan in de rechtszaak die Roxeanne heeft aangespannen tegen haar moeder. Roxeanne heeft haar eerste slag geslagen, want de rechter heeft bepaald dat Rachel géén erfgenaam is. Voorlopig heeft Rachel recht op de erfenis, maar ze moet Roxeanne wel inzage geven in alle verborgen stukken. Dat betekent dat álles op tafel moet komen.

Drie jaar voor zijn dood had André Hazes in zijn testament aangepast dat Rachel niets zou erven wanneer zij zouden scheiden óf wanneer er een procedure daartoe zou zijn opgestart. Volgens de voorzieningenrechter staat het vast dat er op het moment van het overlijden van André Hazes een echtscheidingsprocedure liep. Op grond van het testament is Rachel dus geen erfgenaam. Maar omdat alle betrokkenen het er destijds over eens waren dat Rachel alles kreeg toegekend wat tot de huwelijksgoederengemeenschap behoorde, waaronder de volledige erfenis, heeft ze daar voorlopig wel recht op.

Vragen terecht

Roxeanne had haar twijfels of de afwikkeling van de nalatenschap van haar vader André Hazes wel volgens de regels is gebeurd. Volgens de rechter zijn de vragen van Roxeanne terecht en moet Rachel haar dochter inzage geven in álle stukken die duidelijk moeten maken wat er met de erfenis is gebeurd. Dit gaat om bankafschriften, waardebepalingen van aandelen en notariële aktes. Het zijn stukken waar Roxeanne al veel langer om vraagt en omdat Rachel de stukken niet wilde afgeven, sleepte ze haar moeder voor de rechter.

Roxeanne blij

Roxeanne is dan ook blij met de uitspraak, omdat haar belangrijkste vragen zijn beantwoord. Rachel is géén erfgenaam en ze moet de belangrijkste documenten afgeven. Levert ze die niet aan, dan kan dat haar 2500 euro per dag dat ze het niet doet gaan kosten. Als uit die stukken blijkt dat de geldzaken destijds niet goed zijn afgehandeld, kan het zijn dat Rachel haar kinderen nog geld schuldig is.

In gesprek

Roxeanne sluit een eventuele bodemprocedure, een diepgaandere rechtszaak dan het kort geding, niet uit. Daarin zou bijvoorbeeld beoordeeld kunnen worden of Rachel, ondanks dat ze volgens het testament geen erfgenaam is, zich wel zo mag blijven noemen. Maar voordat Roxeanne een bodemprocedure start, wil ze proberen in gesprek te gaan met haar moeder. ,,Van Galen zal opnieuw uitgenodigd worden om zo snel mogelijk in overleg te gaan. Indien Van Galen wederom weigert zakelijk deze kwestie te bespreken, is Roxeanne genoodzaakt om in een bodemprocedure de puntjes op de i te zetten”, luidt de verklaring van de woordvoerder van Roxeanne.

Strijdbijl begraven

,,Mevrouw Hazes blijft herhalen dat zij nooit iets te verbergen heeft gehad richting haar kinderen. Zij zal de stukken daarom zo spoedig mogelijk verstrekken”, schrijven Rachels advocaten, Royce de Vries en Annemiek van Spanje, in een verklaring. ,,We hopen dat de verstrekking van de stukken voor de gewenste duidelijkheid zorgt en dat moeder en dochter de juridische strijdbijl hiermee kunnen begraven.”

Tags

HAZESRACHEL HAZESRECHTSZAAKROXEANNE HAZESUITSPRAAK

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck