Royce de Vries: definitieve veroordeling Jos B. is emotionele dag

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Royce de Vries had het “fantastisch” gevonden als zijn vader Peter R. de Vries mee had kunnen maken dat Jos B. definitief werd veroordeeld voor de moord op Nicky Verstappen. Dat zei De Vries dinsdag aan tafel bij Op1. De Hoge Raad oordeelde dinsdag dat Jos B. voor 15 jaar en 9 maanden achter de tralies verdwijnt.

“Ik was niet bij de uitspraak, want ik had zelf een zitting die al gepland was, maar het was ook voor mij een emotionele dag”, vertelde De Vries. “Ik merkte dat toen het arrest binnenkwam en duidelijk werd dat de straf onherroepelijk was, dat dat mij ook wel wat deed. Dat ik het fijn vond dat er duidelijkheid is, maar ook heel dubbel dat mijn vader dit niet zelf mee heeft kunnen maken. Het was fantastisch geweest als hij dit had kunnen meemaken.”

De in 2021 overleden Peter R. de Vries voerde 25 jaar strijd voor het vinden van de moordenaar van Nicky Verstappen. De Limburgse jongen werd in 1998 op 11-jarige leeftijd dood gevonden op de Brunssummerheide. Heel lang leek de zaak onopgelost te blijven. Pas in 2018, na een grootschalig DNA-onderzoek, kwam B. in beeld. Toen de naam van de Limburger bekend werd, bleek hij echter spoorloos. B. werd na een klopjacht in Spanje gearresteerd.

 

BuzzE

 

 

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck