Royce de Vries gewaarschuwd voor levensgevaar

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Royce de Vries, de zoon van Peter R. de Vries, is door de politie gewaarschuwd dat ook hij gevaar loopt. De reden hiervan kan zijn dat hij de zussen van kroongetuige Nabil B. bijstond als civiel advocaat.

De politie heeft een tip binnengekregen waarin staat dat onbekenden Royce de Vries om het leven zouden willen brengen. ,,De enige reden die ik kan bedenken, is dat ik als advocaat de onschuldige zussen van Nabil B. heb bijgestaan in een civiele kwestie tegen de staat. Daar ben ik mee gestopt toen mijn vader was neergeschoten”, aldus Royce in Het Parool.

Beloofd in het ziekenhuis

,,Ik deed dat uit veiligheidsoverwegingen anoniem, zó anoniem dat zelfs andere kantoorgenoten van niets wisten, maar de opsporingsdiensten zijn zo onzorgvuldig geweest het te laten uitlekken, waarna het ook nog eens in de media is gemeld.”

Nadat bekend was gemaakt dat Royce de zussen bijstond, overwoog hij daar al mee te stoppen. ,,Door de aanslag op mijn vader is dat versneld en kwamen de zussen wéér zonder advocaat te zitten”, legt hij uit. ,,Ik heb mijn eigen familie in het ziekenhuis moeten beloven dat ik mijn handen volledig van de procedures voor de familie van Nabil B. zou aftrekken. Het was niet het moment om eigenwijs te zijn.”

Uitgebreid onderzoek

Op dit moment wordt er uitgebreid onderzoek gedaan naar de dreiging. ,,Naar aanleiding van de dreiging die er momenteel kennelijk op mij rust, zijn veiligheidsmaatregelen getroffen en wordt er uitgebreid onderzoek gedaan naar de herkomst van deze dreiging”, zegt De Vries. ,,Ik hoop met het naar buiten brengen van deze informatie de dreiging te doen stoppen.”

Tags

DREIGINGPETER R.PETER R. DE VRIESROYCE DE VRIES

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck