Royce herdenkt vader Peter R. twee jaar na aanslag: ‘Mis hem elke dag’

Royce de Vries mis vader
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Het is vandaag precies twee jaar geleden dat misdaadjournalist Peter R. de Vries werd neergeschoten in Amsterdam. Zijn zoon Royce staat stil bij het grote verlies. ,,Vandaag denk ik nog weer een beetje meer aan hem…”

Royce deelt een oude familiefoto op Instagram om zijn vader te herdenken. ,,Vandaag is het twee jaar geleden dat mijn vader, mijn maatje en mijn beste vriend het meest vreselijke werd aangedaan”, schrijft Royce.

‘Mis hem elke dag’

Het gemis is nu, twee jaar na de aanslag, nog altijd even groot. Er gaat geen dag voorbij dat Royce zijn vader, die ook zijn beste vriend was, niet mist. ,,Er is sindsdien geen dag – of zelfs maar een uur – voorbijgegaan zonder dat ik hem mis.”

Verdrietige dag

Ook het bestuur van de Peter R. de Vries Foundation herdenkt de misdaadjournalist. ,,Op deze verdrietige dag willen wij stilstaan bij de bijzondere man die Peter was en vooral zijn kracht, liefde, humor en doorzettingsvermogen herdenken”, schrijft het bestuur, waar dochter Kelly de Vries directeur van is, op Instagram.

Aanslag Peter R. de Vries

Peter R. werd op 6 juli 2021 neergeschoten in de Lange Leidsedwarsstraat in het centrum van Amsterdam. Hij overleed negen dagen later. Kamil E. en Delano G., de twee mannen die de moordaanslag zouden hebben uitgevoerd, werden vrijwel direct daarna gepakt. Tegen hen is vorig jaar al een levenslange gevangenisstraf geëist. Op 11 juli werd het onderzoek heropend nadat het Openbaar Ministerie met een nieuwe getuige kwam.

Strafzaak

Deze getuige zou een vriend van verdachte en vermeende opdrachtgever Krystian M. zijn geweest en van hem informatie over de moord hebben gekregen. De twee onderzoeken naar de vermeende uitvoerders en vermeende opdrachtgevers werden vervolgens samengevoegd tot een strafzaak. De strafzaak wordt begin 2024 behandeld.

Tags

PETER R. DE VRIES

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck