RTL hervat reality-tv met Temptation Island

Door: DitjesDatjes
05-02-2020

RTL begint eind februari weer met reality-tv. Het genre lag onder vuur nadat in november ophef was onstaan over seksueel overschrijdend gedrag onder de deelnemers van De Villa, wat daardoor van de buis werd gehaald. RTL kondigde woensdag aan dat op 26 februari een nieuw seizoen begint van Tempation Island op RTL 5. Ook worden weer nieuwe deelnemers gezocht voor een nieuwe versie op Videoland.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Het realityprogramma Temptation Island was al opgenomen, maar RTL wilde het niet uitzenden in afwachting van een onderzoek naar de incidenten in De Villa. Inmiddels is er contact geweest met alle deelnemers over hun ervaringen tijdens de opnames. Op basis van deze gesprekken heeft RTL besloten het nieuwe seizoen te kunnen uitzenden.

De uitkomsten van het onderzoek naar het seksueel overschrijdend gedrag van deelnemers in De Villa worden over enkele weken naar buiten gebracht. Directeur Peter van der Vorst van RTL zegt: “We zullen eind deze maand stilstaan bij de conclusies en vervolgstappen van het onderzoek rond De Villa. Aan de kant van RTL is er nu al een aantal interne processen aangepast, waaronder een zorgvuldiger proces tussen montage en uitzending.”

Van der Vorst vervolgt: “De afgelopen maanden hebben Warner Bros en RTL gesproken met alle deelnemers van Temptation Island. Hun feedback geeft ons het vertrouwen om eind februari met de nieuwe reeks te starten. Temptation Island blijft natuurlijk wel een relatietest, maar altijd in een veilige omgeving en met respect voor alle betrokkenen. De begeleiding van kandidaten door de programmamakers voor, tijdens en na een productieproces, is van het grootste belang. Het genre is nog steeds geliefd bij een groot publiek en heeft wat ons betreft dus toekomst.”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD