RTL Late Night blijft kijkers verliezen

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

De kijkcijfers van RTL Late Night dalen en dalen. Steeds minder mensen stemmen af op het programma van Twan Huys. Maandagavond keken slechts 188.000 mensen de latenighttalkshow, blijkt uit cijfers van de Stichting KijkOnderzoek. Nooit eerder trok RTL Late Night zo weinig bekijks.

Grens

Humberto Tan moest eerder dit jaar het veld ruimen vanwege teruglopende kijkcijfers. Toen stemden geregeld nog zo’n half miljoen Nederlanders af op de talkshow, die in zijn hoogtijdagen bijna twee miljoen kijkers wist te boeien. Met Tan aan het hoofd van de tafel trok RTL Late Night in vijf jaar tijd één keer minder dan 300.000 kijkers. Huys, die de talkshow sinds de zomer presenteert, zat volgens Mediacourant al drie keer onder die grens. Huys haalt de kijkcijfertop 25 van de Stichting KijkOnderzoek vaker niet dan wel.

Ook maandag behoorde RTL Late Night weer niet bij de 25 best bekeken programma’s. Voor een plek in de top waren minimaal 425.000 kijkers nodig. Pauw, de grote concurrent van Huys, prijkt wel in de kijkcijfertop. De 972.000 Nederlanders die maandagavond laat op NPO 1 afstemden zijn genoeg voor de negende plek.

Hippe uitspraken

Hoewel er dus maar weinig mensen kijken naar het programma, besteedt de media wél veel aandacht aan Twan Huys. Zo is er op Radio 3FM de rubriek ‘Twan Huysje’ waarin de meest tenenkrommende ‘hippe’ uitspraken van de journalist te horen zijn.

 

 

 

 

Tags

DIEPTEPUNTHUMBERTO TANKIJKCIJFERSRTL LATE NIGHTTWAN HUYS

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck