RTL: ‘Martien had financiële niet op orde’

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

Toen Martien Meiland samen met zijn gezin de Televizier-Ring won was hij door het dolle heen. Hij kreeg een staande ovatie en begon aan een hilarische speech. Hij beweerde dat hij SBS persoonlijk uit het slijk heeft gehaald en vertelde dat NPO en RTL geen interesse hadden in de serie. RTL beweert dat Martien keihard heeft gelogen.

Gecanceld

Tijdens zijn speech op het Televizier-Gala beweerde Martien dat RTL en NPO het idee om een serie te maken over het avontuur in Frankrijk niet goed vonden. Volgens RTL is dat absoluut niet waar en stond Martien op het podium glashard te liegen. ,,Chateau Meiland had nu bij RTL te zien kunnen zijn”, zegt een medewerker van de zender tegen weekblad Story. ,,Aan ons heeft het nooit gelegen. Wij vonden én vinden het een geweldig programma.” De bron vertelt dat Martien jaren geleden al aanklopte met het idee, RTL met hem wilde samenwerken maar het uiteindelijk toch niet doorging. ,,De show was zelfs al in ons uitzendschema gezet. Toen ineens kwam Martien met de mededeling dat het hele feest niet door zou gaan, omdat hij de hypotheek voor het chateau niet rond kreeg. Dat RTL geen interesse in he tv-programma zou hebben gehad is dus pertinent onwaar!”

Zuur

Later klopte Martien nog een keer bij RTL aan. Toen had hij de hypotheek wel rond gekregen, maar de zender besloot destijds niet door te gaan met de kasteelheer. ,,Het vertrouwen in hem was een beetje weg. Daarom hebben we die tweede keer ‘nee’gezegd.”
Vervolgens in Martien naar SBS gegaan en die zender heeft natuurlijk geen spijt dat ze zijn gaan samenwerken met de familie Meiland. Voor RTL misschien lastig om te zien. ,,Voor ons is het natuurlijk best zuur om te zien dat het programma op een andere zender nu zo’n enorm succes is.” Wat RTL wel zeker weet is dat hun eerste reactie, het in zee gaan met Martien, goed was. ,,De enige reden dat het nu niet bij ons te zien is, is dus het feit dat Martien zijn financiële zaken niet op orde had.”

Tags

CHATEAU MEILANDGELOGENLEUGENLIEGENMARTIEN MEILANDNPORTLSBSTELEVIZIER-RINGWINNAAR

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck